WEDSTRIJD ZVK Celtic Houthalen '94 - ZVK Proost Lier  4 - 4  (2-2)

DATUM 20-01-2012  21:15

DOELPUNTEN 1’ Coppola (1-0), 6’ Pelckmans (1-1), 9’ Belmhani (1-2), 17’ o.g. Verschueren (2-2), 24’ Pelckmans (2-3), 35’ en 38’ 10. Teodori (3-3 en 4-3) en 40’ Aktepe (4-4).

VERSLAG Celtic moet voor puntenwinst gaan om de achterstand op Lommel en Mechelen terug te verkleinen. Meet Lier (momenteel 5e gerangschikt) is dat géén sinecure. Duric ligt nog weken uit en het is nog maar de vraag of hij nog wel in het shirt van Celtic verschijnt. Want de gesprekken beginnen al volop te lopen voor het nieuwe seizoen. Nog niet voor ons, wij moeten ons eerst zien te handhaven. En jawel, Celtic start scherp, met in de 2e minuut al een doorbraak op links van Sleypen die gemeten voorzet en Coppola in de winkelhaak scoort, 1-0. Het hek is van de dam, denk je dan, maar niets is minder waar. In minuut 6 scoort Belmhani een bal in de kluts tot 1-1. Halfweg de eerste helft kan Belmhani vrij aanleggen van ver voor open doel en scoort laag de 1-2. De kopjes gingen bij Celtic al even hangen, maar nog voor de rust kan Pelckmans een voorzet niet ontwijken en devieert hij hem voorbij zijn eigen doelman tot 2-2. Celtic komt nog aan enkele dijken van kansen, maar moet met 2-2 rusten. Na de pauze begint Celtic opnieuw sterk, maar bij een slechte laterale bal, kan Pelckmans onderscheppen en bedanken, 2-3. Maar Lier heeft moeite met Celtic en begaat snel enkele fouten, zodat in de 25’ reeds 5 blauwe kaarten werden getoond voor de bezoekers. Halfweg de herneming kan Celtic aanvallen met 3 tegen 1, maar niet afronden. Vijf minuten voor tijd moet Lier een 10m toestaan en die wordt staalhard door Teodori omgezet, 3-3. Celtic krijgt nog drie dikke kansen, met Coppola, Teodori en Huyuk. Maar scoren lukt niet dankzij een knappe doelman Tsabounti. Twee minuten voor tijd kan Teodori opnieuw scoren van op de 10m stip tot 4-3. Maar nog geen minuut later als Lier met vliegende doelman speelt is er een misverstand tussen Maes en Coppola en Aktepe profiteert optimaal van een alles-of-niets poging van vliegende doelman Tsabounti tot 4-4. Celtic was de betere ploeg en ook al hadden we voor de partij hiervoor getekend. Toch voelt het aan alsof we 2 punten hebben verloren in plaats van eentje gewonnen. Maar één is beter dan geen. Over 2 weken komt Mechelen op bezoek en gaan we opnieuw voluit voor puntenwinst.