NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD ZVK Celtic Houthalen '94 - Salaam Mechelen  4 - 4  (0-1)
   
DATUM 16-03-2012  21:15
   
DOELPUNTEN 4’ Ayaou (0-1), 21’ El Messaoudi (0-2), 22’ Stoop (1-2), 23’ Coppola (2-2), 23’ Sleypen (3-2), 27’ Ayaou (3-3), 31’ Derin (4-3) en 38’ Moussaoui (4-4). 
   
VERSLAG De match tegen Salaam Mechelen was voor Celtic de match van alles of niets. Er moest gewonnen worden om een goede kans te hebben op een verlengd verblijf in eerste klasse. Maar Celtic begint met veel te veel schrik voor punten verlies aan de partij. Ook Mechelen heeft serieuze schrik en dat slaat terug op het wedstrijdverloop. En het begint dramatisch voor Celtic als Coppola een keertje weg trekt en doelman Maes de inlevert bij Kelkaghi die in 2 tijden de 0-1 scoort. Meer valt er over de eerste helft niet te vertellen. Celtic doet niks en lijkt verstijft van angst. Ook Mechelen doet er weinig mee. Slechte passes, onnoemelijk veel balverlies langs beide kanten en gewoon een degradatieduel à la carte.

Na de pauze gaat het spelletje verder en verkijkt doelman Maes zich op een diepe kruisbal, waardoor El Messaoudi makkelijk de 0-2 kan scoren. Celtic schiet dan wakker en enkele tellen later kan Derin de aansluitingstreffer voorbij Tognini deviëren. Mechelen is van slag en een minuutje later kan Coppola de rebound op een gelost schot van Sleypen binnenschieten. Nog een minuutje later heeft Celtic de voorsprong vast als Sleypen een snelle uitbraak kan verzilveren in 2 tijden, 3-2. En dan begint opnieuw de machine te sputteren en het is Kelkaghi die in minuut 27 de gelijkmaker scoort in 2 tijden op een hoekschop. Dan gaat het gelijk op en heeft de wederoptredende Duric de 4-3 aan de voet liggen, maar mist en het is Derin die met een solo actie op rechts met zijn linker de 4-3 dan toch inde kruising trapt, iets over halfweg de 2e helft. Vanaf dan begint het holder de bolder te gaan en probeert Mechelen over Celtic heen te lopen. Celtic daarentegen heeft een 3 tal super kansen om de wedstrijd dood te maken, maar kijkt in de 38’ op tegen de spreekwoordelijke deksel. Duric en Stoop trekken alleen op Tognini af, maar kunnen niet scoren. Tognini gaat dan zélf op wandel en kan Ayaou de bal voorbij Maes frotselen. Mechelen krijgt dan nog een dijk van een kans als ze de paal treffen, maar de score verandert niet meer en het blijft hangen op een gelijk spel.

Opnieuw kan Celtic zijn voorsprong niet vasthouden en een verlengd verblijf in eerste klasse is nu heel ver weg. We hebben nog 4 wedstrijden te gaan en moeten minstens 3 op 4 wedstrijden winnen als Mechelen géén van beide wedstrijden meer wint om het behoud af te dwingen sportief. Een waterkans dus, maar laten we misschien spelen gelijk ratten die in de val zitten en verschroeiend spelen op leven en dood. De kelk zal tot op de bodem geledigd moeten worden en dat zullen we ongetwijfeld doen. Volgende week spelen we alweer een alles-of-niets wedstrijd in Herstal. En enkel winnen betekent het behoud van de waterkans, dus GoGoGo !!!!

Ook de beloften onderging hetzelfde scenario. Ondermaats in de eerste helft en een 0-3 ruststand als gevolg. Doch in de tweede helft verliep het veel beter en kon een sterke Nejjar tweemaal scoren. Nadien volgde nog doelpunten van Kaddouri en Battista L zodat een gelijkspel op het bord stond. De betere kansen waren nog voor de thuisploeg, maar de winning goal viel net niet. 

TERUG