NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD ZVK Celtic Houthalen '94 - Sahin Hasselt  10 - 2  (3-2)
   
DATUM 17-02-2012  21:15
   
DOELPUNTEN 1’ Achadoud (1-0), 3’ Barich (1-1), 7’ Jelloue (1-2), 7’ Stoop (2-2), 10’ Coppola (3-2), 26’ Stoop (4-2), 33’ Achadoud (5-2), 35’ Coppola (6-2), 36’ Stoop (7-2), 36’ 10m. Coppola (8-2), 38’ en 39’ Karakaya (9-2 en 10-2). 
   
VERSLAG De match van alles of niets, zo werd ze vooraf bestempeld. De ploeg die nu punten laat liggen is sportief gedoemd tot degraderen. Sahin hield zich sterk dat het opnieuw een boost kon halen uit een nieuwe overwinning tegen Celtic. Maar ook de Celtici waren gebrand op sportieve revanche, zo bleek uit de voorbeschouwingen in het Belang van Limburg met Huyuk en in het Nieuwsblad met Derin, twee jongeren die doorgegroeid zijn uit de eigen kweekvijver. En Celtic begint het best aan de partij met al meteen in de 3’ een knappe uithaal van Achadoud 1-0. Een minuutje later kan Barich de bal voor doelman Maes in doel devieren en gelijk scoren. In de 7’ verkijkt kersvers papa Maes zich op een afstandsschot van Jellouli en komt Hasselt op voorsprong. Celtic passeert en Stoop kan net verlengen met de tip om opnieuw op gelijke hoogte te komen. Diezelfde Stoop zou de spilfiguur zijn om Coppola’s pegel en de 3-2 in te leiden. Beide ploegen krijgen nog kansen, waarvan de beter voor Celtic, maar scoren doen ze niet meer.

Na de pauze kan Celtic rustig combineren, doch pas na 6’ kan Stoop de 4-2 scoren overhoeks. Sahin probeert nog wat terug te doen, doch ŕls ze er al door kwamen, stond kersverse papa Maes paraat om de pogingen onschadelijk te maken. En wanneer Aykac door een kattensprong op de 4-3 niet scoort kan Achadoud in 2 tijden even later het genadeschot toedienen aan een moedig Hasselt., 5-2. Een dikke minuut later legt opnieuw Stoop de 6-2 on de voeten van Coppola. En Sahin moet de kelk tot op de bodem ledigen, want Stoop puntert zelf de 7-2 even later hoog over doelman Can. Nog geen minuut later begaat Demiral een 6e fout op Huyuk en scoort Coppola de 8-2. Karakaya bedankte zijn verkregen speelminuten nog met 2 doelpunten, waardoor de eindstand finaal op 10-2 eindigde.

Opdracht volbracht, zo luidt het nu en uiteraard zal het morgen een stuk gemoedelijker eraan toegaan tijdens ons eetfestijn waar we een 600-tal eters mogen verwachten. Maar we zijn er nog lang niet en volgende week wacht ons opnieuw een zware thuismatch tegen Bergen. 

TERUG