NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD ZVK Celtic Houthalen '94 - Dolce Vita Morlanwelz  1 - 5  (0-1)
   
DATUM 09-09-2011  21:15
   
DOELPUNTEN 8 en 26 Ferrian (0-1 en 0-2), 28 Nejjar (1-2), 29 Oubella (1-3), 38 10m. Deswijsen (1-4) en 40 Deswijsen (1-5). 
   
VERSLAG Onze vuurdoop in eerste klasse draaide uit op een sisser. En toch spreken de cijfers niet voor zich, want onze jonge ploeg speelde een puike partij en was eigenlijk zelfs de betere ploeg over gans de lijn, behalve in de afwerking. De koelbloedigheid in dat afwerken n dat tikkeltje geluk zat niet aan onze zijde. Zo kwam doelman Cragnaz een aantal keren bleekjes weg bij schoten van Coppola en Huyuk. In de 8 kent Morlanwelz dan een tikkeltje geluk in de afwerking als Ferrian de 0-1 simpel onder doelman Sacchini kan binnenschuiven. En vanaf dan wordt vooral de thuisploeg baas. Derin duikt op voor Cragnaz, die een goede reflex nodig heeft, slechts een minuutje na de 0-1. Celtic is baas en drukt Morlanwelz weg, maar kan niet scoren, want Cragnaz en het doelkader voorkomen meermaals de op dat moment oververdiende gelijkmaker. En Morlanwelz doet niet meer dan lichtjes dreigen af en toe zonder cht gevaarlijk te zijn. En toch gaan we rusten met 0-1.

Na de koffie neemt opnieuw Celtic het heft in handen en Nejjar dwingt Cragnaz opnieuw tot een reflex. Maar dan komt ook Morlanwelz nog eens goed opzetten en nu heeft Sacchini enkele parades nodig om Deswijsen het scoren te beletten als die verschroeiend uithaalt. Na 6 spelen kan Ferrian dan toch optekenen voor de 0-2 als die in de rug duikt en de bal voor bij Sacchini krijgt. Celtic blijft echter doorgaan op zijn elan en in de 28 kan Nejjar dan toch Celtic opnieuw doen aansluiten met een doelpunt uit het boekje. Maar helaas kan Morlanwelz onmiddellijk terug uitlopen als Sacchini een voorzet jammerlijk ontzet in de voeten van Oubella en Achadoud daar niet op reageert. Oubella blijft koelbloedig en scoort de 1-3. Vanaf dan beukt Celtic opnieuw op het doel van Morlanwelz en heeft Cragnaz meermaals een been of een bil nodig van een medespeler om Celtic het scoren te beletten. Twee minuten voor affluiten krijgt Morlanwelz dan een 10m, die sterke man Deswijsen kan omzetten, 1-4 en boeken dicht. Morlanwelz kn nog de 1-5 scoren op luttele seconden voor affluiten, hetgeen dn zorgt voor een overdreven cijfer in de statistieken.

Nu ja, de vuurdoop is er geweest en de kop is eraf. Maar we sloegen gisteren cht geen mal figuur en dat doet ons alleen maar moed putten om hard te blijven werken, want volgende week wacht ons al een hl zware verplaatsing naar titelpretendent Antwerpen, dat gisteren met 1-10 ging winnen in Sahin Hasselt. 

TERUG