NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD Herstal Turcs Futsal - ZVK Celtic Houthalen '94  10 - 3  (3-1)
   
DATUM 23-03-2012  21:15
   
DOELPUNTEN 2’ Saglam (1-0), 11’ 10m. Teodori (1-1), 15’ Benabdeslam (2-1), 30’ 10m. Barankiewicz (3-1), 23’ Teodori (3-2), 33’ Saglam (4-2 en 5-2), 35’ Barankiewicz (6-2, 10m. 7-2 en 10m. 8-2), 36’ Monfort (9-2), 39’ El Garrouji (10-2) en 40’ Sleypen (10-3). 
   
VERSLAG Celtic maakte de trip naar Herstal voor de zoveelste match van de laatste kans zonder de gekwetsten Huyuk & Duric. In de eerste minuut viel topschutter Coppola ook nog uit en zowel Derin als Karakaya speelden maar op halve krachten. Maar dat zijn geen verzachtende omstandigheden. Dat moet je als club kunnen opvangen en dat kunnen wij niet. En je zou zeggen dat je leert uit je fouten. Ook dat doen wij niet dit seizoen. Eerste minuut, koud gepakt in de rug aan de tweede paal, Yilmaz, 1-0. Maar ook Herstal speelde niet zijn beste wedstrijd, want het kon een mak Celtic niet eens afstoppen zonder fouten. De beste kans kwam er in de 5e minuut als Mageren een parade uit zijn mouwen moeten schudden om Sleypen’s schot af te stoppen. Na 16 minuten staat de foutenlast van Herstal al op 5 en nog geen ademhaling later is er de 10m die Teodori verzilvert en Houthalen langszij brengt. Het spel is nu voor de bezoekers de in de allerlaatste minuut van de eerste helft zelf nog een tegendoelpunt te slikken krijgt op de counter en een 10m op 8 seconden van het einde moet zien binnenschieten. De ruststand brengt ons dan op 3-1. Na de pauze komt Celtic na 4 minuten opnieuw aansluiten wanneer Teodori naar binnen komt en Mageren tegenvoets pakt, 3-2. Celtic is nu baas en krijgt nog 3 dijken van kansen op de gelijkmaker. Eerst Teodori die paal-paal-buiten schiet. Dan Derin die knap Nejjar bedient, maar die op zijn beurt op Mageren besluit en even later Karakaya die aan de eerste paal in het zijnet verprutst. En Celtic speelde ook met vuur nu en dat betaalden ze cash in de 33e minuut als Yilmaz als een duivel in een doosje Derin tweemaal koud in de rug pakt en scoort. Over een uit voor Celtic dat nu wegzakt als een pudding en Herstal dat autoritair uittikt tot 10-2 in slechts 2 speelminuten. In de allerlaatste minuut kan Sleypen nog de derde voor Celtic binnenschieten, maar dat is nog geen pleister die groot genoeg is om de open wonde te bedekken.

Het is wat het is. De waterkans werd omgetoverd tot een waterdruppel. En de nuchtere analyse is zoals het al het hele seizoen is ‘net niet’. We spelen nog 3 wedstrijden op het hoogste niveau en zullen dan opnieuw van nul af aan moeten beginnen in tweede klasse, tenzij we 9 op 9 halen en de naaste concurrenten Mechelen en Lommel haast niets meer. Of Sahin Hasselt moet na de 4-18 pandoering de handdoek gooien, wat ons 3 punten doet inlopen op Mechelen. Maar laat ons maar nuchter genoeg zijn om te weten dat die kans, 0,000000000001% is. In het wielrennen hebben ze dat gebruikt om Contador van zijn troon te schudden en wie weet …. De gesprekken met de spelers zullen nu snel afgerond worden zodat ook daar nu snel duidelijkheid over zal komen wie op post blijft en wie niet. Volgende week maken we de trip naar Futsal Hasselt. 

TERUG