NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD Futsal Hasselt - ZVK Celtic Houthalen '94  8 - 2  (1-0)
   
DATUM 30-03-2012  21:15
   
DOELPUNTEN 15í Kherouach (1-0), 21í en 23í Ciarlo (2-0 en 3-0), 26í Cammalleri (4-0), 26í Merlino (5-0), 29í Willems (6-0), 32í en 34í Di Marco (7-0 en 8-0), 36í Stoop (8-1) en 38í pen. Derin (8-2). 
   
VERSLAG Opnieuw zonder Huyuk & Duric werd de trip naar Hasselt gemaakt voor wat de analysten nog de wedstrijd van allerlaatste kans zou kunnen genoemd worden. Eenieder die Celtic nauw aan het hart heeft liggen, wist al wel dat de kansen op punten gewin in Hasselt waren geminimaliseerd. Maar we wilden ook niet een walk-over laten gebeuren en dus werden de kopjes nog eens goed in dezelfde richting geduwd. En aanvankelijk kon Hasselt ook niet zomaar doorheen de Celtic defensie geraken. Hasselt breide aan een opening, maar moest op de counter letten van de bezoekers. In de vijfde minuut kon Stoop zo een counter niet verzilveren als die alleen op Benetti af gaat. En na acht minuten was ook Sleypen niet scherp genoeg in de afwerking. Tegencounter van Hasselt en Kherouach besloot naast. Met de bezoekers die alles op de verdediging gooiden en een te mak Hasselt in de aanval was de eerste helft dan ook niet van het nodige vuur voorzien. In de vijftiende minuut kon Kherouach dan toch een uit verband gespeeld Celtic vloeren aan de tweede paal, 1-0. Celtic bleef georganiseerd achterin en loerde nog steeds. Twee maal kon Derin doelman Benetti niet ontwrichten en we gingen rusten met een zuinige 1-0.

Onmiddellijk na de pauze had diezelfde Derin de gelijkmaker aan de voet, maar opnieuw bleef Benetti baas. Op de tegenaanval van Hasselt rukt Ciarlo op op links en schuift de bal onder Maes in doel, 2-0. Dat Celtic niet op enige sympathie moest rekenen van Hasselt werd duidelijk bij de 3-0, slechts twee minuten later. Ciarlo gaat in de aanval voorbij Coppola die zich kwetst, maar in plaats van sportief de bal buiten te stampen, scoort Ciarlo de doodssteek. De ene vind het onsportief gedrag, de andere vind het professioneel de doodssteek toedienen. Het hek was van de dam en de pudding viel opnieuw in mekaar. Hasselt tikte Celtic nu autoritar weg en in geen tijd stond het 7-0 net voorbij halfweg de herneming na doelpunten van Cammalleri, Merlinho, Willems en Di Marco. Celtic botst dan nog op een ontketende Benetti die met de nodige show zijn netten stil houdt. Tegenaanval en volwassen uitgetikt met 2 tegen 1, 8-0, Di Marco. Nadien kan Celtic toch nog 2x scoren via Stoop en Derin vanop strafschop, maar de soep was toen al koud.

Nog 2 verplichte wedstrijden in de competitie liggen voor de boeg en het behalen van de finale in de Beker van Limburg is nog de ambitie. Komende maandag treffen we in de kwartfinale voor de Beker van Limburg, Groen Design Koninksem. Aanstaande vrijdag krijgen we Fenerbahce Beringen op bezoek. Tot maandag !!!! 

TERUG