NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD ZVK Celtic Houthalen '94 - Pibo Tongeren  6 - 3  (3-2)
   
DATUM 17-09-2010  21:30
   
DOELPUNTEN 7’ 0-1 JACOBS Jochen, 8’ 1-1 EL OUADI Issam, 10’ 2-1 SALMY Nordin, 12’ 2-2 DETREZ Koen, 18’ 3-2 HUYUK Mustafa, 26’ 4-2 EL OUADI Issam, 28’ 4-3 JACOBS Jochen, 40’ 5-3 NEJJAR Youssef, 40’ 6-3 SALMY Nordin 
   
VERSLAG Een zwaar gehavend Tongeren (Muls, Bollen, Pauls, Corstjens) tegen een minder gehavend Celtic (Abidar) kwam een beetje tegen het spelbeeld in op voorsprong via Jacobs in de 7’. Doch een beter Celtic stelde snel orde op zaken via een sluwe deviatie van El Ouadi een minuutje later. Celtic was baas en Tongeren probeerde het ritme uit de wedstrijd te halen en te counteren. Doch verkeek het zich in een knappe ˝ tussen Teodori & Salmy, door laatstgenoemde onhoudbaar binnengetrapt. Tongeren kwam terug op karakter via Detrez in de 12’. Doch net voor affluiten scoorde Huyuk, waardoor Celtic met een nipte voorsprong kon rusten.

Na de koffie was het opnieuw El Ouadi die op de juiste plaats stond in de 26’ en lekker binnentikte waardoor de voorsprong voor Celtic verdubbelde. Niet lang echter, want Detrez zette knap tussen 2 Celtici door voor en Jacobs scoorde de aansluitingstreffer. Lange tijd werd het dan een kat en muis spelletje met de ervaren rotten van Tongeren tegen het jonge geweld van Celtic. Doch bij een vliegende keeper van Tongeren kon Celtic knap counteren en Nejjar legde de doodssteek in de laatste speelminuut. Ook Salmy kon zijn goaltje nog meepikken door de bal af te snoepen en met een lange bal de 6-3 eindcijfers op het bord te toveren. Een verdienstelijk Tongeren, dat op basis van inzet meer verdiende. Maar het frissere Celtic bleek dan toch de bovenhand houden in een partij die bij een 4-2 stand al lang had beslist moeten worden…… Maar goed, de kop is eraf en de eerste overwinning van het seizoen is binnen ! Volgende week maken we de trip naar Schoten ! 

TERUG