NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD ZVK Celtic Houthalen '94 - MFC SI Heusden-Zolder  5 - 3  (1-1)
   
DATUM 08-04-2011  21:20
   
DOELPUNTEN 2’ 0-1 VANPOL Niels, 18’ 1-1 SALMY Nordin, 25’ 1-2 DI GIAMBATTISTA Gianni, 29’ 2-2 HUYUK Mustafa, 30’ 2-3 MEYKENS Kristof, 38’ 3-3 SALMY Nordin (10m), 39’ 4-3 ACHADOUD Omar (Penalty), 40’ 5-3 DURIC Semir 
   
VERSLAG Nochtans begon SI gevleid aan de partij als Rossi Vanpol aan de 2e paal de 0-1 op counter laat binnentikken. Celtic heeft balbezit én veldoverwicht, maar is toch even van zijn melk. En opnieuw merk je de stress in de finesse van uitvoeren. Het speelt de ene kans na de andere bij mekaar, maar kan niet scoren, mede door een goede Bollen in doel! SI loert op de counter en houdt zich vooral bezig met het vasthouden van de marge. En toch lukt de aansluitingstreffer maar in de 18’ wanneer Salmy een 10m niet scoort, maar snel de rebound in doel pegelt, 1-1. SI komt dan ineens uit zijn schelp vooral onder impuls van een ontketende Rossi die zélf op de paal vlamt en 2x kersverse papa Sacchini op zijn weg vond. Ook een poging van Luyten kon niet worden benut. Voor de pauze komt ook Celtic nog één keertje loeren, maar Huyuk besluit op de keeper en dus rusten we met een 1-1 gelijke stand.

Opnieuw komt Celtic met het balbezit én veldoverwicht uit de kleedkamers. Ondanks kansen van Duric en El Ouadi komt SI met een snel genomen vrije trap opnieuw op voorsprong via Di Giambattista in de 25’. Maar opnieuw komt Celtic langszij in de 29’ met een strak, laag afstandsschot van Huyuk. De foutenlast begint te wegen en Meykens brengt SI opnieuw op voorsprong halfweg de herneming vanop de 10m stip, 2-3. Celtic reageert en Achadoud schiet 2x tegen de paal. Drie minuten voortijd lokt Rossi Abidar in de val door tegen hem op te lopen, tot groot ongenoegen van Abidar die meteen mag gaan douchen. De 10m erbovenop kan voor de beslissing zorgen, doch Sacchini redt de meubelen. Als een minuutje later ook Vanpol een 2e gele kaart krijgt voor een schwalbe kan Salmy opnieuw egaliseren vanop de 10m stip, 3-3. SI krijgt opnieuw dé uitgesproken kans op de voorsprong, maar Walczak mist aan de 2e paal. Die kansen breken nu zuur op voor SI, want Rossi haalt Achadoud onderuit in het strafschop gebied. Achadoud zet die zélf om en brengt Celtic op 1’ voor tijd voor het eerst op voorsprong in de partij. SI probeert dan Rossi als vliegende doelman in te zetten, maar wordt koud gepakt als Duric onderschept en op 11” voor tijd de verlossende 5-3 scoort vanop de eigen speelhelft.

Jammer dat enkele bestuursleden van SI zo bleven uithalen naar de wedstrijdleiding, die inderdaad wééral een ondergeschikt niveau haalden aan het gebrachte zaalvoetbal. Maar SI had mogelijkheden om de wedstrijd dood te maken en kregen de spreekwoordelijke deksel op hun neus. Als er dan wordt gesproken over een “verkochte” match, dan doet me dit pijn. Zaalvoetbal puur sang heeft het vanavond gehaald van een spel met de lange bal. De wedstrijd werd afgetrapt door burgemeester Yzermans van Houthalen en ook de sponsors waren uitgenodigd en werden getrakteerd op een topper met alles erop én eraan.

Bocholt dat de maat nam van Koersel (6-2) blijft volgen op 3 punten. Zolder wordt bijgebeend door Meeuwen dat won van Eisden met 8-4 en volgen op 8 punten. Met nog 9 punten te behalen in de competitie lijkt de titel enkel mathematisch nog mogelijk voor beiden. Volgende week maken wij de verplaatsing naar Antwerpen DAM en ontvangt Zolder Bocholt. 

TERUG