WEDSTRIJD United '76 Schoten - ZVK Celtic Houthalen '94  2 - 2  (0-1)

DATUM 09-10-2009  21:20

DOELPUNTEN 19’ 0-1 SALMY Nordin, 28’ 0-2 CORTHOUTS Kevin, 31’ 1-2 DE COSTER Peter, 40’ 2-2 VAN GINNEKEN Yves

VERSLAG Een matige partij van Celtic uit bij Schoten. Celtic mist de op vakantie zijnde El Mansouri, maar dat mag geen excuus zijn voor het gelijk spel. Nochthans kwam alles netjes in de plooi in de voorlaatste minuut voor de rust, wanneer Salmy aan de 2e paal bediend wordt door Debusschere en de 0-1 opdoffer gaf aan Schoten. Na de rust komt een verbeten Celtic uit de kleedkamers en krijgt het enkele goede kansen bij elkaar gespeeld om uiteindelijk in de 28’ op 0-2 te komen via een ingestudeerde hoekschop van Corthouts. Schoten werd wakker geschud en De Coster scoort in de 31’ de aansluitingstreffer. Celtic gaat opnieuw nadrukkelijk op zoek naar een doelpunt maar (té) dikwijls vergat men daarbij de man aan de 2e paal. Schoten gokt dan met vliegende keeper en probeert de druk te verhogen. Het zat Celtic toen ook niet mee, want op nieuw kreeg het een 3-tal kansen om de wedstrijd te beslissen, doch op luttele seconden voor affluiten kreeg het de spreekwoordelijke deksel op de neus, wanneer Van Ginneken verschroeiend in de kruising de gelijkmaker scoorde, 2-2. Eerste puntenverlies voor een matig Celtic. Het was volgens coach Ribeiro niet superslecht maar ook verre van goed. We pikken de draad op, volgende week wanneer Meeuwen op bezoek komt voor een tweede leuke derby.