NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD Pibo Tongeren - ZVK Celtic Houthalen '94  5 - 5  (1-1)
   
DATUM 19-02-2010  21:45
   
DOELPUNTEN 5’ 0-1 HUYUK Mustafa, 19’ 1-1 CORSTJENS Yannick, 22’ 1-2 HUYUK Mustafa, 26’ 2-2 DERWAE Yannick, 28’ 3-2 BOLLEN Pascal, 30’ 4-2 DETRE Koen, 38’ 5-2 JACOBS Jochen, 39’ 5-3 HUYUK Mustafa, 40’ 5-4 CORTHOUTS Kevin, 40’ 5-5 SALMY Nordin 
   
VERSLAG Een wedstrijd tussen Pibo & Celtic heeft altijd de nodige animo en spanning en ook afgelopen vrijdag was dat niet anders. Celtic begon het best aan de wedstrijd en opende de score in de 5’ via Huyuk. Nadien licht veldoverwicht van de thuisploeg dat meet powerplay in de 19’ kon gelijkmaken via een pegel van Corstjens.

Na de pauze opnieuw de kwieke Huyuk die Celtic opnieuw op voorsprong knalt in de 22’. Tongeren niet aangedaan kwam opnieuw gelijk wanneer Derwae knap overhoeks binnenschiet in de 26’. Celtic prikt opnieuw tegen, maar Akouz net te licht om Jehaes te verslaan. Het is Tongeren dat nu op voorsprong komt, wanneer Bollen in de rebound kan binnentikken in de 28’. Celtic trekt nu ten aanval, maar haast en spoed is zelden goed en bij balverlies tikt Tongeren knap uit in de 30’ en tekent Detré een verdbbeling aan van de voorsprong. Celtic belegert nu het Tongers doel, maar Jehaes blijkt onklopbaar. Doch bij een hoekschop kan Salmy in de volley knap uithalen en haalt Jehaes de bal van achter de doellijn, maar op enkele Tongerse supporters na, had niemand dit in de gaten. Maar het lukt niet voor Celtic, dat nochthans knappe kansen bij mekaar speelde, maar noch Bomboi, noch Corthouts konden scoren. Overmaat van ramp, wanneer Tongeren knap countert in de 38’ en Jacobs zo de 5-2 scoort. Coach Ribeiro gokt dan maar met vliegende doelman en aanvankelijk komt Tongeren net niet tot scoren, maar is het opnieuw Huyuk die met zijn derde van de avond Celtic op 1’38” voor affluiten de 5-3 optekent. Even later een vrije trap voor Celtic en Ribeiro bedient knap Abidar, die rakelings langs de kruising schiet. Maar Celtic drukt Pibo tot in eigen doel en het is Corthouts die met een pegel op 21” voor het einde de 5-4 binnenschiet. Tongeren passeert en probeert de bal in de ploeg te houden, doch Salmy ontfutselt de bal en bedient diep Abidar, die dom dom onderuit wordt gehaald door Corstjens en op 9” voor tijd Celtic aan een strafschop helpt. Deze werd hard binnengeknald door Salmy en opnieuw komt Celtic op luttele seconden voor het einde van de partij gelijk, 5-5. Het doet ons terugdenken aan die memorabele wedstrijd in de beker enekele seizoenen geleden.

Voor Celtic een al bij al niet onverdiend punt, maar voor Tongeren voelt dit aan als een verlies. Doch de grote verliezer in héél de partij moet wel ref. Vromans zijn. Want eerlijk gezegd, in 16j zaalvoetbal heb ik nog nooit zo een wansmakelijk optreden van een ref gezien. Hij zat helemaal niet in de partij, overrulede ref Boulanger tot 2x toe verkeerdelijk en wilde zich zoals wel vaker laten opmerken door het terrein meermaals over te steken om een oneman- show op te voeren. Toppunt was de openlijke discussie tussen beide refs, wanneer Vromans een verkeerdelijke beslissing neemt op een terugspeelbal van Tongeren. GELUKKIG dat de wedstrijd werd gespeeld tussen 2 ploegen die mekaar respecteren en sportief willen bekampen. Want je wil niet weten hoe zo een leiding de wedstrijd kan doen ontaarden in één grote frustratie. 

TERUG