NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD Atlas Mechelen - ZVK Celtic Houthalen '94  9 - 3  (2-2)
   
DATUM 04-12-2009  22:15
   
DOELPUNTEN 2’ 1-0 AFKIR Brahim, 3’ 1-1 SALMY Nordin, 8’ 2-1 AFKIR Brahim, 17’ 2-2 CORTHOUTS Kevin, 22’ 3-2 BOUCHTAOUI Boubker, 30’ 4-2 AFKIR Brahim, 32’ 5-2 BOUCHTAOUI Boubker, 32’ 6-2 BOUCHTAOUI Boubker, 35’ 6-3 BENNASSAR Fouad, 39’ 7-3 BOUCHTAOUI Boubker, 39’ 8-3 EL BOUCHTATI Youssef, 40’ 9-3 RABHI Nabil 
   
VERSLAG Een gehavend Celtic trok naar Mechelen met de meeste wantrouwen tot nog toe dit seizoen. Géén Hamid El Mansouri (familiale redenen) en géén Mustafa Huyuk en Michel Ribeiro (gekwetst) aan de aftrap. Ik moet dus niet vertellen dat alle ogen gericht waren op de youngsters Zakarya Ramzi en de broertjes Nejjar die vanuit de beloftengroep werden overgenomen en aangevuld. In de 2’ gingen alle goede bedoeling al over in beschamend rood wanneer Bouchtaoui véél te véél tijd krijgt centraal voor doelman Sacchini en koel de opkomende Afkir ziet aanstromen, 1-0. Doch minuutje later onderschept Salmy en ook hij scoorde al meteen de gelijkmaker. Achtste minuut zet Afkir knap door centraal en punt de 2-1 in de verste hoek. Iedereen verwachtte een afstraffing maar opnieuw Celtic kwam opzetten en scoort in de 17’ de gelijkmaker opnieuw via Corthouts.

Na de pauze knappe één-twee van Bouchtaoui en meteen 3-2. Celtic probeert wat terug te doen maarstuit vaak op doelman Lauwers. Ongeveer halfwegde tweede helft zet Afkir goed door langsde lijn en poeiertde 4-2 binnen. Hét sleutelmoment in de wedstrijd komt een minuutje later. Tot dan beide ploegen in evenwicht maar krijgt Corthouts rood van een té late balontzetting, waarbij Afkir een knap stukje theater wist te spelen en ref Heyse trapte erin. Rode kaart voor Corthouts en Afkir lacht, waardoor ook Nejjar verbaal begint woorden te wisselen met Afkir en daarvoor zijn 2e gele kaart krijgt toegewezen. Dus 32’ scoort Bouchtaoui nog 2x en komen we met een handicap van +4 terug in gelijke mankrachten op het veld. En Celtic begint nu weliswaar druk te zetten op de thuisploeg ! Na 2 reuzekansen in de mist, kan Bennassar een héél knap doelpunt scoren 6-3. En geloof het of niet, maar Mechelen zit met de schrik. Doch kan Celtic niet meer scoren en bij het eerste echtebalverlies van Celtic, bleek Bouhtaoui de killer bij uitstek, 7-3. Kopjes naar beneden en Mechelen scoort nog 2x tegen een vliegende doelman. Het wordt uiteindelijk 9-3 in een héél rare partij, waarin tot aan de rode kaart van Corthouts alles nog mogelijk was. Maar als je én in Mechelen speelt én tegen 2 refs op moet boxen, waarbij 1 van beiden dit seizoen maar liefst 3x Celtic floot, dan kun je deze partij onmogelijk winnen. Hopelijk volgende week opnieuw de ommekeer wanneer we de sponsor begroeten in een partij tegen Tongeren. Maar de wenkbrauwen worden alweer gefronst als we de aanduiding van Gerd Bylois zien op de site van de KBVB..... Enfin, laat ons hopen dat het ditmaal leuker wordt. 

TERUG