NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD Krijnen Keukens Malle - EGR Zonhoven  3 - 0  (1-0)
   
DATUM 04-09-2009  21:15
   
DOELPUNTEN 19' Eder 1-0 (10m), 38' Hakkens 2-0, 40' Hakkens 3-0 
   
VERSLAG Vooraf
KK Malle opent de nieuwe competitie met een thuiswedstrijd tegen promovendus EGR Zonhoven.
EGR Zonhoven eindigde vorig seizoen derde in tweede klasse. Het kreeg een plaats in de hoogste klasse als vervanger van Konaktex Beringen dat geen licentie kon bemachtigen. Officieel is er van een fusie geen sprake, maar in de praktijk slorpt Zonhoven toch een flink aantal mensen van Houthalen-Genk (vorig jaar in eerste klasse) op. Naast enkele bestuursleden maken ook zes spelers de overgang. Het gaat om Stegemann, Rossi, Achadoud, Di Stefano, Magouz en Abidar. Verder verandert Zonhoven zijn naam ook in EGR Zonhoven-Houthalen.
KK Malle onderging ook een flinke gedaantewisseling. Naalden (Noorderwijk), Jacobs (Schoten), Verschueren (Hoboken), Maes (Beringen) en Govers (stopt) werden vervangen door Talhaoui (Houthalen), El Badey (LW United), Hakkens (NL) en Amraoui (Beringen).

De wedstrijd
De geluidsinstallatie en scorebord waren nog niet klaar voor het nieuwe futsalseizoen. De spelers gelukkig wel en van bij de aftrap neemt Malle het heft in handen. Azzimani is in de derde minuut dicht bij de openingstreffer, maar de bal belandt op de lat. Malle dicteert de wet en Zonhoven loert op de counter. In de achtste minuut gelooft gans Malle in handspel van een Limburger, maar de scheidsrechter fluit niet en de bezoekers kunnen uitbreken. Talhaoui redt en toont dertig seconden later nogmaals zijn kunnen. Malle blijft geduldig op zoek gaan naar de 1-0. Na vijftien minuten volgt na een intrap een Limburgse kanonskogel die op de paal uiteenspat. Eder, Toukouki en Azzimani ondernemen nog verdienstelijke pogingen, maar het is Eder die via een tienmeter in de voorlaatste minuut de score eindelijk opent. El Badey tovert een prachtige dribbel uit zijn sloffen en Toukouki kan de voorzet net niet in doel besluiten.
Het fruitsap doet de bezoekers deugd. In de tweede helft drukt Zonhoven de thuisploeg terug op de eigen helft. In de vijfde minuut gaat Toukouki in een duel tegen de grond. Schoen en kous gaan uit en Malle trapt de bal buiten om verzorging toe te laten. De scheidsrechter denkt er echter anders over, maant Toukouki enkele malen om recht te staan en omdat het hem wat te lang duurt, krijgt Toukouki geel onder de neus geduwd. Zonhoven krijgt de kansen om op gelijke hoogte te komen, maar Talhaoui toont zijn klasse. Halfweg de tweede helft brengt de paal redding. Het is een dubbeltje op zijn kant met kansen aan beide zijden. Eder weet twee tienmeters niet te benutten. Twee minuten voor affluiten vindt Aktepe het welletjes geweest. Hij verovert de bal, rukt op en bereikt Hakkens die in twee tijden kan afwerken : 2-0. In de daaropvolgende dertig seconden ontfutselt Aktepe nog twee maal de bal bij Zonhoven. Een eerste keer schiet hij overhaast op de keeper, de tweede maal mikt hij op de paal. Met nog 22 seconden op de klok kan Hakkens de marge op drie brengen en beslist zo de wedstrijd.

KK Malle start de competitie met een zwaar bevochten zege tegen nieuwkomer Zonhoven. Het bleef rustig en geconcentreerd voetballen. Aanvallend heeft de ploeg heel wat mogelijkheden. Gessner regisseerde als vanouds en Talhaoui toonde zich een betrouwbaar sluitstuk. De uit blessure terugkerende El Badey stond slechts enkele minuten op het veld, maar liet misschien wel de mooiste actie van de wedstrijd bewonderen. Voor het enthousiaste thuispubliek smaakte dit alvast naar meer.
De beloften haalden een 0-2 achterstand op en wonnen met 4-3.
De volgende thuiswedstrijd speelt Malle pas op 9 oktober. Volgende week moeten we op bezoek bij een andere nieuwkomer MSC Antwerpen. Dat ging met maar liefst 2-6 winnen in Schaarbeek. 

TERUG