NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD ZVK Celtic Houthalen '94 - United '76 Schoten  5 - 6  (3-3)
   
DATUM 13-02-2009  21:30
   
DOELPUNTEN 4’ 1-0 CORTHOUTS Kevin, 4’ 2-0 CORTHOUTS Kevin, 7’ 2-1 DE COSTER Peter, 8’ 2-2 BOVEE Gregory, 11’ 3-2 EL MANSOURI Hamid, 16’ 3-3 MORIS Giano, 24’ 3-4 EL MORABIT Soulayman, 25’ 4-4 BOMBOI Sandro, 34’ 5-4 DEBUSSCHERE Mark (10m), 39’ 5-5 MORIS Giano (10m), 40’ 5-6 DE COSTER Peter 
   
VERSLAG Vrijdag de 13e met veel goede bedoelingen, doch zonder resultaat

De Aanloop
Na het onmondige verlies afgelopen week tegen F.P. Houthalen-Genk in de Beker van Limburg waren alle jongens gebrand op een goed resultaat tegen "hapklare" brok Schoten. niemand was gekwetst en iedereen was paraat om de trend die ingezet was tegen Beyne verder te zetten in de competitie. We stonden ook maar 2pt verwijderd van plaats 2 in de ranking en dus was een overwinning tegen Schoten welgekomen.

De Feiten
En die goede bedoelingen van Celtic kregen al meteen een leuke kans, wanneer Ribeiro in de 1' al op de paal trapt. Celtic stoort hoog en grijpt Schoten bij de keel. Dit resulteert in de 4' in een opener, wanneer Corthouts onderschept en samen met Salmy op doel af stevent. Corthouts scoort de 1-0. Schoten passeert, Celtic onderschept en Corthouts pegelt vanuit de 2e lijn. De bal wijkt af en de voorsprong wordt verdubbeld, 2-0. Een minuutje later probeert Moris te punten, maar Sacchini pakt. In de 6' bedient Debusschere met een splijtende pass, El Mansouri, maar die werkt niet af. Schoten probeert er ook geregeld uit komen en doet dat knap in de 7', wanneer De Coster opduikt aan de 2e paal en het staat 2-1. Een minuutje later hangen de bordjes alweer gelijk, wanneer een afgeweken schot van Bovée in doel belandt, tot grote furie van doelman Sacchini, 2-2. Maar Celtic speelde redelijk en El Mansouri bedient Bomboi even later, maar die schiet over het doel. Doch een minuutje later werkt El Mansouri wel af, als hij na een knappe actie van de bedrijvige Bouagaz binnenlegt, 3-2. Even later krijgen we een knappe actie van Corthouts, die Ribeiro bedient, maar hij besluit op doelman Lambrechts. In de 16' dan krijgen we zeer dom balverlies van Ribeiro en Moris bedankt met de gelijkmaker, 3- 3 tot grote ergernis van Ribeiro himself en het doel moet het haast vergelden. Het spel gaat goed op en neer en een minuutje voor de koffie onderschept Salmy. Hij gaat op doel af, maar zijn poging spat uiteen tegen de paal.

Na de pauze mogen beide ploegen niet meer echt voetballen van het scheidsrechterlijke duo Bawin - Schrijvers. Gevolg beide ploegen op 5 fouten na slechts 4' spelen. Maar toen had Celtic al kunnen voor staan, ware het niet dat opnieuw El Mansouri knap werd bediend door Debusschere, maar nu devieert hij over. Het is echter Schoten dat nu op voorsprong komt, wanneer El Morabit overhoeks binnen trapt, 3-4. Doch de voorsprong houdt ook nu niet lang stand, want binnen de minuut wordt El Mansouri neergehaald en krijgt Celtic een vrije trap net buiten het doelgebied. Uiteindelijk zit Bomboi sneller op de bal in de rebound, en scoort de 4-4. Even later onderschept de kwieke Bomboi de bal en stormt op doel af. Zijn schot werd nipt door Soulayman in hoekschop gedevieerd. In de 29' krijgen misschien wel de mooiste actie te zien van Celtic, wanneer een ééntijdse aanval werd opgezet door Salmy en Bouagaz, doch Ribeiro komt te laat aan de 2e paal. Even later knalt Bouagaz op doel en schiet Salmy over in de rebound. De foutenlast begint dan door te wegen en Schoten krijgt een eerste 10m, doch Sacchini redt met de voet. Even later probeert El Morabit een misverstandje tussen Debusschere en Ribeiro af te straffen maar Sacchini blijft alert. uiteindelijk kom ook Celtic aan zijn eerste 10m, maar Ribeiro trapt niet zuiver en doelman Lambrechts pakt. En in diezelfde 34' worden er zo maar liefst vier 10 meters uitgedeeld door de arbiters, die het echt niet meer in de hand hebben. De Coster schiet over Schoten, Corthouts knalt op de kruising en uiteindelijk scoort Debusschere de 5-4. Een minuutje later kan El Mansouri de doodssteek uitdelen, want Bomboi tovert alweer een knappe actie uit zijn voeten schiet op Lambrechts en El Mansouri schiet onbegrijpelijk in de rebound langs. Celtic lijkt dan te controleren, doch een minuutje voor affluiten ziet Bawin opnieuw een fout van Celtic en schiet Moris van op de 10m stip de gelijkmaker in doel, 5-5. Het spreekwoordelijke deksel vliegt alweer op de neus van Celtic als De Coster opnieuw opduikt aan de 2e paal en op 32" voor het einde van de wedstrijd uiteindelijk nog de 3pt mee naar Schoten verkast.

De Analyse
Een zeer pijnlijke nederlaag voor onze jongens die toch wel met de nodige moed en peptalk aardig aan de partij begonnen. Markant is wel dat wanneer Ribeiro een mindere dag heeft (nu al 2 weken na elkaar) de andere vedetten niet in staat zijn het schip op het droge te krijgen. We krijgen ook moeilijk een lijn in ons spel. Want laten ons eerlijk zijn, wel type spel wordt er gespeeld? Welke zogenaamd ingestudeerde hoekschoppen lukken nog daadwerkelijk? En wie beslist er in godsnaam over wie de 10m moet nemen? Ik meen toch dat een 10m moet genomen worden ofwel Nordin ofwel Mark? Met alle respect voor de anderen, maar ik denk dat er duidelijkheid dient geschept te worden over wie wat en hoe....... En had de coach er niet beter aan gedaan om na de 5-4 Nordin terug in te brengen en alles dicht te gooien achterin, zodat we konden uitbreken en hem op de counter zijn ding te laten doen? Maarja, allemaal vijgen na Pasen en ik ken dan ook niks van zaalvoetbal, ;-) De coach weet in ieder geval alweer wat te doen denk ik, want volgende week missen we Kevin in Ougrée. Kijken of we daar de ommekeer terug kunnen forceren en de kopjes moeten opnieuw allemaal naar dezelfde richting uitkijken. Want als er iets is waarvan men mij niet kan van overtuigen, dan is het wel dat we niet de ploeg hebben om top 3 te spelen in de huidige competitie 

TERUG