NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD ZVK Celtic Houthalen '94 - Atlas Mechelen  7 - 7  (4-3)
   
DATUM 05-09-2008  21:30
   
DOELPUNTEN  
   
VERSLAG Een nieuw seizoen, en dus een nieuwe start en voor Celtic een haast volledig nieuwe ploeg. Dat maakt dat het bestuur en de sportieve cel binnen Celtic voorzichtig is in het maken van pronostieken. Een plaatsje in de top 5 blijft echter een ambitie voor Celtic, wat niet wegneemt dat er alles aan gedaan wordt om zo hoog mogelijk te eindigen.

Maar dan krijgen we weer de nodige chaos binnen de K.B.V.B. Ten eerste moest er gewacht worden tot 25 augustus vooraleer er een reeksindeling en ditto kalender beschikbaar was. Dan krijg je opeens 3 dagen voor de start van de competitie te horen dat de hele kalender door elkaar werd geschud. Dus de hele werkploeg heeft de afgelopen week met de nodige stress krampachtig gewerkt om toch nog de kalender opnieuw te laten bedrukken en alles tijdig te kunnen bezorgen,……. En dan hoor je links en rechts geruchten dat er misschien toch nog een 14e ploeg aan de reeks zal worden toegevoegd, héél bizar als je weet dat alle licentieaanvragen voor 28 februari moesten ingediend zijn. Ons inziens zou het misschien beter zijn om alle licentie perikelen in de schuif te leggen en een duidelijk reglement hieromtrent te maken, zodanig dat al die chaos dan niet meer hoeft te zijn. Want laat ons eerlijk zijn, hier schiet niemand iets mee op. En dat er chaos is, ook binnen de K.B.V.B. mocht gisteren avond nog maar eens duidelijk zijn ,als de ad-interim scheidrechter bij de beloften gisteren namiddag nog werd opgebeld om te vragen de wedstrijd te fluiten en daagde eerste scheidsrechter Luc Vromans niet op. Na een telefoontje aan de bond, kreeg de ad-interim scheidsrechter van de beloften géén goedkeuring om mee de wedstrijd van de eerste ploeg te leiden. Met alle chaos nadien in de wedstrijd…….

Op naar de wedstrijd van gisteren avond dan. Met de komst van Atlas Mechelen kregen we een verlengstuk gebreid aan de laatste wedstrijd van vorig seizoen. En met een nieuwe groep is het altijd moeilijk om tegen Mechelen te spelen. En dat coach Karkaje net op tijd zijn bende scherp heeft gekregen, werd gisteren avond duidelijk. Celtic startte gretig en speelde van in het begin goed mee. Dat zorgde ook voor de 1-0 in de 6’ van El Mansouri. Twee minuten later hingen de bordjes echter weer gelijk na een knaller van El Bouchtati, 1-1. Celtic ging verder op het elan, en El Boudati trof voor Mechelen een keertje buitenkant paal. In de 12’ leed Tunckurt dom balverlies en El Bouchtati werkte knap af en bracht daarmee Mechelen op voorsprong, 1-2. Celtic ging op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er 2’ later via Porco die knap aan de tweede paal werd aangespeeld door Bennassar. Drie minuten later werkte Wawrzak aan de 2e paal af op aangeven van El Mansouri , 3-2. En dat Mechelen scherp meespeelde werd verklaard door de foutenlast van Celtic. Zo kwam Mechelen 2’ voor de koffie aan een eerste 10m, maar El Boudati trof de dwarsligger. En in de daarop volgende fase werkte Bouagaz af nadat de Mechelse doelman Lauwers tot 2x toe een gemaakt doelpunt van eerst Huyuk en nadien El Mansouri uit zijn doel hield, 4-2. In diezelfde speelminuut begaat Celtic opnieuw een domme fout en krijgt Mechelen een 2e 10m, dewelke nu wel werd afgewerkt door El Lamzi. Celtic kwam in de laatste minuut nog heel dicht bij een doelpunt, maar opnieuw hield Lauwers zijn doel vrij op een knappe poging van Huyuk.

Na de koffie scoorde El Bouchtati zijn derde van de avond en bracht Mechelen opnieuw langszij in de 25’, 4-4. Celtic moest nu even wachten vooraleer het aan een kans kwam, en toen die er kwam in de 31’, trof de ongelukkige Tunckurt de dwarsligger. Tot overmaat van ramp scoorde El Lamzi Mechelen opnieuw op voorsprong, 4-5. Celtic kwam nog via Bennassar tot een schot, maar zonder resultaat. Nu was het Mechelen dat de fouten opstapelde en in de 34’ een eerste tumult, wanneer El Boudati geel krijgt na een charge op Bouagaz. El Mansouri knalde de 10m binnen, maar die was ongeldig, aangezien scheidsrechter Ponsart eerst de natte plek wilde opkuisen. In de herneming pareerde Lauwers de 10m van El Mansouri, maar Porco was goed gevolgd en knalde de rebound in doel , 5-5. Een minuutje later kreeg coach Karkaje voor het eerst loon naar werken wanneer Debusschere een ingestudeerde hoekschop lekker afwerkte volgens het boekje, 6-5. En dan komen de Mechelaren nadrukkelijk opzetten. Doelman Sacchini bevestigt zijn vertrouwen en pareert een Mechelse aanval die alleen op hem afkwam. En stress was aanwezig, want Sacchini bracht de bal slecht in het spel, maar Mechelen werkte niet af. En ook Celtic begon nu de nodige fouten en Mechelen kreeg 2’ voor affluiten een eerste 10m. El Messaoudi knalde hem recht in de winkelhaak, maar Sacchini pareerde zeer knap. En even later struikelde een Mechelse aanvaller over de bal, maar kreeg van ref Ponsart wel een 10m daarvoor. El Boudati knalde de bezoekers opnieuw langszij. En even later werkte Mechelen een counter zeer knap af via El Bouchtati. Houthalen gooide dan Wawrzak erin als vliegende keeper en in de allerlaatste minuut leek Lauwers de match te winnen, want tot 2x toe pareerde hij twee loeiers van Porco uit zijn doel. Tot 3” voor het einde……… wanneer jawel, de topschutter van afgelopen seizoen Sandro Porco het overdiende punt thuis hield tot grote ergernis van de Mechelse bezoekers. Spijtig van de onsportieve reactie op dat moment, want eerlijk gezegd was een verlies echt wel onverdiend geweest voor Celtic.

Na een flinke douche waren de gemoederen bedaard en kon er toch nog een lachje van af bij de Atlas Mechelen, dat al bij al toch een zeer sportieve club is.

Ziezo, volgende week zijn we een weekje vrij (als er geen konijn uit de hoed getoverd wordt) en de week erna ontvangen neo-tweedeklasser Pibo Tongeren. 

TERUG