NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD EGR Zonhoven - ZVK Celtic Houthalen '94  7 - 3  (2-1)
   
DATUM 06-03-2009  22:00
   
DOELPUNTEN 3’ 0-1 BOMBOI Sandro, 8’ 1-1 AHMIDOUCHE Brahim, 13’ 2-1 AIT SALAH Khalid, 24’ 3-1 RAFIQ Lahcen, 30’ 4-1 AIT SALAH Khalid, 33’ 5-1 PINNA Daniele, 38’ 6-1 TIBARI Farid, 38’ 6-2 RIBEIRO Michel, 39’ 7-2 AHMIDOUCHE Brahim, 39’ 7-3 RIBEIRO Michel 
   
VERSLAG *** EGR in alle opzichten de betere van een onovertuigend Celtic ***

De Aanloop.
Heel wat commotie na de partij van vorige week tegen Kaya's Beringen. niet zozeer het resultaat, want de wedstrijd was wel van een behoorlijk niveau. We hebben er al slechtere gespeeld en Kaya's was nu ook niet bepaald een zwakke tegenstander. Maar niet alle spelers dachten hetzelfde over het verloop en dus werden enkele brokken gelijmd afgelopen week. De training van afgelopen maandag zag er in ieder geval veelbelovend uit. Na de training werd er ook nog het één en ander in elkaar gestoken voor de wedstrijd van gisteren in EGR. Bij winst zouden we een goede zaak doen, bij verlies zou het seizoen over en out zijn. EGR liet via het HBVL nog uitschijnen dat iedereen 100% gemotiveerd was om te winnen tegen Houthalen, dat zou als een rode lap op een stier moeten zijn....

De Feiten.
De wedstrijd begon met een afwachtende studieronde. In de 3' onderschept Bomboi de bal, omspeelt doelman Drillieux en van tegen de achterlijn werkt hij af via het been van Pina, 0-1. In de 8' speelt diezelfde Pina Ahmidouche aan die in de rug van Porco opduikt en overhoeks de gelijkmaker scoort, 1-1. Enkele minuten later duikt Ait Salah op in de rug van Ribeiro en redt doelman Sacchini de meubelen met de voet. In de 13' probeert Celtic een ingestudeerde corner, maar geen rugdekking zorgt ervoor dat Ait Salah helemaal alleen op Sacchini kan afstormen en koelbloedig kan afwerken, 2-1. En EGR drukt door. Zo speelde het een zeer knappe aanval bij elkaar in de 17'. Doch, ze kregen het niet afgewerkt. Een minuutje later pegelt Hilven nog op doel en heeft Sacchini een parade van jewelste nodig om EGR niet verder te laten uitlopen. Celtic graaft zich echter niet in en in de 19' werkt Celtic opnieuw aan een ingestudeerde hoekschop, maar besluit Bomboi net voor langs. Nog voor de koffie duikt diezelfde Bomboi op achter de rug van Ait Salah en is een goede Drillieux nodig om Celtic niet opnieuw langszij te komen.

Na de pauze leidt balverlies van Corthouts ertoe dat Ait Salah sneller is dan Ribeiro en niemand Rafiq dekt aan de 2e paal, waardoor die in open doel kan besluiten, 3-1. Hét sleutelmoment in de wedstrijd, want de kopjes bij Celtic gingen naar beneden, ondanks de oppeppende woorden van Ribeiro. EGR loopt over Celtic heen en er is nog een alerte Sacchini nodig om erger te voorkomen. En Celtic brengt er niks meer van terecht. Tot coach Karkaje het dan maar probeert met vliegende doelman om zo een extra speler te hebben die het misschien nog kan doen kantelen. Maar het geloof in puntengewin leek toen al definitief opgeborgen tot minstens over 2 weken. En de snelle Ait Salah scoorde al heel snel de 4-1. EGR speelde met een hechte organisatie achterin en een ongeloofwaardig Celtic bracht er, ook met vliegende doelman, niks van terecht. Tibari knalde de 6-1 vanuit de 2e lijn overhoeks binnen. Onmiddellijk na het passeren scoort Ribeiro dan nog de 6-2 en een minuutje voor affluiten knalt Debusschere nog tegen de paal. Maar zowel Ahmidouche als Ribeiro scoort nog in de 39', wat de einduitslag van een voor Celtic uitermate zwakke derby op 7-3 bracht.

De Analyse.
Tja, wat moeten we hieruit concluderen? EGR, samen met Lier de grootste kanshebber op de titel? En wat gaat er nu gebeuren met de spelersgroep van Celtic? Vele vragen die de toekomst zullen uitwijzen. Alle kansen op een goede ranking zijn nu verspeeld na een 1 op 6 tijdens de 2 toppers van de afgelopen weken. En zowel Tunckurt, als Wawrzak en Bouagaz lijkt de handdoek te werpen. Of dit allemaal een goede zaak is weet ik niet. En ik weet zelfs niet meer wat te doen of te zeggen na dit....... Supporters van EGR scanderen met het minste respect beledigende dingen naar Michel. Hij trekt zich dat niet echt aan, IK wel. Niet zozeer over het gescandeer op zich, wel over het feit dan NIEMAND, maar dan ook NIEMAND vanuit onze spelersgroep hier iets aan wilde doen op het veld. Ik vind het laag bij de grond dat bepaalde in mijn ogen simpele afspraken of vragen van de coach niet worden nagekomen. Dit bewijst dat er fundamenteel iets fout zit in deze groep. Ofwel zijn het leeghoofden die niet begrijpen, ofwel zijn het dikkoppen die niet willen uitvoeren wat er gevraagd wordt om zo de club in het belachelijke te trekken. Of willen jullie misschien net niet doen wat Karkaje vraagt? Of hebben jullie ook al eens aan zelfrespect gedacht? Gisteren in ieder geval niet, getuige het feit dat er binnen de minuut na het onmondige verlies al terug een lachje vanaf kon bij sommigen. Wat de coach daarmee doet is zijn zaak, MIJ hebben jullie gisteren in ieder geval in de steek gelaten en jullie mogen blij zijn dat er nu 2 weken geen zaalvoetbal meer is. Dan kan ik wat afkoelen. Rest mij nog een dikke proficiat toe te wensen aan de hardwerkende mensen van EGR Zonhoven die veel tijd en werk staken in deze derby ervoor zorgden dat er toch wat animatie was tijdens deze partij. 

TERUG