NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD ASP Zanetti A.L.A. Beyne - ZVK Celtic Houthalen '94  6 - 6  (2-4)
   
DATUM 26-09-2008  21:15
   
DOELPUNTEN 4’ 0 – 1 WAWRZAK Janny, 6’ 1 – 1 BONHOMME Christophe,10’ 2 – 1 BONHOMME Christophe (10m),12’ 2 – 2 DEBUSSCHERE Mark,17’ 2 – 3 BOUAGAZ Youssef,17’ 2 – 4 EL MANSOURI Hamid,21’ 3 – 4 BONHOMME Christophe,23’ 3 – 5 PORCO Sandro,25’ 3 – 6 PORCO Sandro,35’ 4 – 6 BOUMEDIENNE Yahya,37’ 5 – 6 BOUMEDIENNE Yahya,40’ 6 – 6 BOUMEDIENNE Yahya 
   
VERSLAG De verplaatsing naar Beyne van gisteren avond zal eenieder die aanwezig was nog lang in het geheugen blijven, want dat de wedstrijd een wel héél bizar verloop kende zal niemand mij tegenspreken denk ik.

Celtic trok naar Beyne met in gedachte het gegeven dat we nog nooit in Beyne iets zijn gaan halen, maar met de overwinning van vorige week tegen Tongeren deed toch eenieder in puntengewin geloven. En de wedstrijd begon voorbarend voor Celtic dat Wawrzak in de 4’ knap overhoeks zag scoren, 0-1. Beyne ging onmiddellijk in de tegenaanval en kreeg ei zo na loon naar werken wanneer het de paal trof en enkel Porco nog op de lijn de bal kon wegwerken. Beyne kwam toch nog aan de gelijkmaker wanneer Bonhomme knap uitspeelde en 1-1 scoorde Diezelfde Porco bleek zéér bedrijvig en kon na 10’ Celtic opnieuw op voorsprong brengen, maar miste net. Celtic kende toen al wel het gegeven dat àltijd meespeelt als je in de walen gaat spelen en 2 waalse arbiters de wedstrijd moeten leiden, nl. dat elke fout hoe miniem ook wordt tegengefloten en omgekeerd niet. Laat ons het “gewestelijk chauvinisme” noemen van de Walen. Het strafste van het hele verhaal is dat ze dat blijkbaar ook nog niet doorhebben dat ze dat doen, getuige het lachje naar de Celtic bank wanneer Beyne een eerste 10m na 10’ spelen voor vermeend handspel. (En hier komen we later nog even op terug). Maar feit was wel dat Diezelfde Bonhomme Beyne op voorsprong knalde vanop 10m. Celtic leek zich te laten vangen door het “gewestelijk chauvinisme”. Maar vrij snel kon Celtic zich herpakken en gingen de kopjes terug in dezelfde richting, nl. die van het futsal. In de 12’ minuut lukte alweer een leuk ingestudeerde vrije trap zéér knap afgewerkt door Debusschere, 2-2. Celtic trok nu de wedstrijd naar zich toe en in zo’n aanval speelde El Mansouri Bouagaz aan die Celtic opnieuw op voorsprong puntte in de 17’, 2-3. Beyne even van slag want bij een volgende aanval onderschepte Debusschere de bal, rukte op tot tegen de achterlijn en bediende El Mansouri die de 2-4 ruststand mooi afwerkte. Beyne knalde net voor rust nog op doel, maar zag het schot gepareerd door een alerte Celtic doelman Sacchini.

Na de rust was Celtic nog niet goed wakker, want in de 21’ ontzette doelman Sacchini de bal slecht in de voeten van een thuisspeler, die Bonhomme bediende en de aansluitingstreffer was een feit, 3-4. Beyne was terug vertrokken voor een relatief hoge druk. Zo schoot Celikkaya op doel, waarbij een knappe redding nodig was van doelman Sacchini. Celtic groef zich niet in, want in de tegenaanval speelde Huyuk knap in op Porco en al even knap afwerkte, 3-5. Een minuutke later gooide Sacchini een lange bal op Porco die met het hoofd Huyuk bediende, maar de bedrijvige Huyuk scoorde net niet. In de 25’ dan werd een aanval van Celtic in één tijds-voetbal Huyuk – Bouagaz – Porco in elkaar gesmeden, opnieuw knap afgewerkt door Porco, 3-6. En dan krijgen we een kantelpunt in de wedstrijd. Kapitein Sougnez gaat driest en met beide voeten vooruit in de tackle, maar krijgt daar niet eens een kaart voor, terwijl rood de enige juiste kleur had moeten zijn voor deze charge, maar het gewestelijk chauvinisme, dacht daar anders over. Wawrzak knalde de vrije trap tegen de paal. Beyne was de pedalen kwijt en Celtic domineerde met flitsend voetbal en ditto doelkansen. In de 31’ onderschepte de intussen veel beter geworden Bennassar de bal en bediende El Mansouri, die echter over devieert. Beyne zag het niet meer zitten tot in de 35’ de bal onderschept werd door Beyne en 2 Celtici niet omschakelen. Boumediene scoort de 4-6 en Beyne krijgt terug hoop. Porco kon de killer van dienst zijn, dook alleen op voor doelman Jacquemain, maar kon de doodssteek niet afwerken. En Beyne ging telkenmale zwaar in de fout, zo kon eerst Wawrzak en nadien El Mansouri vanop de 10m stip het spel in een definiteve plooi gooien, maar telkenmale werd de 10m gepareerd door doelman Jacquemain. Boumediene van Beyne scoorde dan in de 37’ de aansluitingstreffer tegenvoets, 5-6. En dan krijg je de spreekwoordelijke deksel op de neus en in de allerlaatste speelminuut scoorde Boumedienne vanuit de kluts de 6-6, nadat er nu zeker sprake was van een hensbal van Boumedienne. In de eerste helft eenzelfde scenario waarbij Beyne wel een 10m krijgt toegewezen, en nu laten men het spel doorspelen en wordt de gelijkmaker gescoord, getekend het “gewestelijk chauvinisme”. Uiteindelijk knalt diezelfde Boumedienne op de gong van het einde van de wedstrijd nog een ultieme kans. De bal verdwijnt in doel, maar ref Melotte, tot dan boosdoener voor Celtic keurt het doelpunt af. Want, zo verklaart hij : “De bal werd geschoten tijdens de gong, en mocht er daar discussie over bestaan heeft de bal na het vertrek nog 2 spelers geraakt en dus is het géén geldig doelpunt”.

Enfin tumult alom bij Beyne, dat ondanks een uitzichtloze positie bij 3-6 vooralsnog een punt in de wacht sleepte en nu dus rumoerig deed, omdat ze zich bestolen voelden.

En voor wat Celtic betreft ziet coach Karkaje week na week beterschap. Tegen Mechelen was het gaten met kaas, tegen Tongeren nog kaas met gaten en gisteren waren de gaten alweer een stukje kleiner. De wedstrijd begon voorbarend, nadien zakte Celtic wat weg en het “gewestelijk chauvinisme” irriteerde heel wat Celtic aanhangers, maar dan nam Celtic onder impuls van coach Karkaje terug het hoofdtouw op en speelde het zich knap naar een 2-4 en 3-6 tussenstand. Dan haperde ineens de afwerkingsmachine en gaf Celtic door dom balverlies terug inspiratie aan de thuisploeg met het gekende resultaat. Mààr, we hebben na 3 speeldagen nog niet verloren in de competitie en kunnen zo vol goede moed naar autoritaire leider Kaya’s Beringen trekken volgende week. Ik kan er zelf niet bij zijn volgende week, aangezien ik een weekje in verlof ben, maar zal het niet nalaten U toch bij terugkomst thuis komende zondag van de hoogtepunten voorzien. 

TERUG