NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD F.P. Houthalen-Genk - O.N.U. Seraing CL  1 - 2  (1-0)
   
DATUM 08-05-2009  21:15
   
DOELPUNTEN 8’ Lagouireh (1-0), 31’ Cabo (1-1) en 35’ Oubella (1-2). 
   
VERSLAG Het in alle lijnen vleugellam Houthalen ging door gebrek aan motivatie tegen een ook al niet denderend Seraing de boot in. De speaker in de hal kondigde al voor aanvang de mogelijk laatste wedstrijd van FP Houthalen/Genk aan. Na afloop zei hij: “Bedankt allemaal en misschien tot ooit nog eens.”
Een zwaar ontmoedigde clubvoorzitter Jef Lijnen vertelde daarop aan iedereen die het horen wilde dat iedereen bij FP Houthalen in de grootste onzekerheid leeft, dat beloftes aan sommige (?) spelers en coach grotendeels niet werden nagekomen (vandaar hun vlucht naar elders) en intern grote onenigheid bestaat over hoe het verder moet.
“Op sportief vlak heeft het bvb. totaal geen zin om vrijdag nog de laatste wedstrijd van het seizoen in Brussel te gaan spelen. Wij geven officieel forfait.”
Op onze vraag hoe het nu verder kon, liet hij zijn bittere ontgoocheling de vrije loop. “Tijdens mijn afwezigheid (14 dagen in verlof) gaven enkele bestuursleden te kennen volgend seizoen in eerste provinciale te (kunnen) herbeginnen. Ik zal de volgende dagen trachten iedereen op zijn verantwoordelijkheden wijzen. Er zijn enkele vormen van samenwerking (met EGR Zonhoven, sic) mogelijk. Omtrent moet binnen de kortste tijd beslist worden,” vindt de Houthalense preses.
Bepaalde vorderingen door de BBI ontnemen de club elke levenskracht. Als de rechtspraak ten einde is en de opgelegde boete dient betaald te worden, is de club failliet. Intussen krijgt ze, door die vorderingen voorlopig althans geen licentie. De uitspraak omtrent is voor maandag 18 mei of via evocatie nog veel later. 

TERUG