NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD ZVK Eisden-Dorp - ZVK Celtic Houthalen '94  3 - 5  (1-2)
   
DATUM 21-09-2007  21:30
   
DOELPUNTEN 0-1 2’ Porco Sandro, 0-2 3’ Porco Sandro, 1-2 9’ Vansimpsen Gert, 2-2 24’ Annab Lenz, 2-3 27’ Porco Sandro, 3-3 27’ Thijs Erwin,3-4 30’ El Haoual Jamal (10m), 3-5 34’ El Haoual Jamal (10m) 
   
VERSLAG Sterke collectieve wedstrijd van Celtic beloond met 2e zege op rij !!!

Gisteren avond stond er dan de verplaatsing op het pogramma naar Eisden Dorp. Eisden Dorp, dat met een 0 op 6 dringend toe was aan punten, kreeg voor het eerst dit seizoen Werner Caelen aan de aftrap. Celtic dat vorige week op Ougrée ging winnen, begon met het nodige vertrouwen aan de partij.

En dat vertrouwen werd al meteen duidelijk, toen Sandro Porco voor Celtic de score wist te openen in de 2', en hoe. Hij werd hoog aangespeeld door El Haoual, kapte vervolgens doelman Calsius uit en legde de 0-1 tegen de netten. En nog geen minuut later stond het al 0-2, toen opnieuw Porco werd aangespeeld, nu door kapitein Rossi en knap afwerkte. Het duurde eventjes vooraleer Eisden Dorp in de wedstrijd kwam na deze koude douche. Het kwam eventjes piepen met enkele kleine testjes op doelman Sacchini, maar het was pas in de 9' dat de verdediging van Celtic haperde en Vansimpsen plots alleen voor doelman Sacchini opdook en overhoeks binnentrapte, 1-2. Na de aansluitingstreffer nam Eisden Dorp het roer in handen, maar kon buiten enkele afstandsschoten vanuit de 2e lijn niet dreigen. De dreiging daarentegen kwam van Celtic, dat nog aan 2 hele goede kansen kwam. Een eerste keer verkeek doelman Calsius zich bijna op een lange bal van El Haoual op Rossi en de tweede kans kwam voor Porco die knap aangespeeld werd door Bomboi, maar net niet kon afwerken. De 1-2 bleef dan ook tot aan de rust.

Na de rust was opnieuw een gelijk opgaande match, maar moest Eisden Dorp al enkele keren aan de noodrem trekken om de Houthalense trein af te stoppen. En toch kwam Eisden Dorp op gelijke hoogte, wanneer de bal slecht ontzet werd door El Haoual, en Annab overhoeks binnenknalde. En de spanning was te snijden, maar een knap één-tweetje van Porco met de uitmuntende Lamkharrat en ditto doelpunt van Porco bracht Celtic terug op voorsprong. Maar de vreugde was van korte duur, want in dezelfde minuut scoorde kapitein Thijs opnieuw de gelijkmaker via een knap uitgespeeld doelpunt. Maar de gemoederen liepen hoog op bij soms simpele fasen en vooral Eisden Dorp kreeg het knap lastig met de uitbraken van de snelle rat Lamkharrat en de vinnige Bomboi. Dat zorgde in de 30' reeds voor een eerste 10m na een charge van Willems op Lamkharrat, die nog van geluk mag spreken dat de charge gebeurde op de speelhelft van Houthalen, zoniet kon hij zich vroegtijdig gaan douchen. Het was dan ook El Haoual die de 10m feilloos omzette, Houthalen op voorsprong bracht en zo de supporters het zwijgen oplegde. Eisden Dorp dreigde nog wel, maar de spanning was veel hoger dan de kansen die het spel met zich meebracht. Al ging doelman Sacchini tot tweemaal toe goed plat voor een aangespeelde Caelen aan de 2e paal. In de 34' ging Eisden Dorp opnieuw in de fout en nu werd Vansimpsen bedacht met geel voor protest. En opnieuw werd de 10m omgezet door El Haoual die daarmee aan 75% zit qua 10 meters. Houthalen op een geruststellende 3-5 met nog 6 speelminuten. En vorige week heeft ons geleerd niet op de lauweren te gaan zitten, want ook Eisden Dorp doelman kwam nu meespelen als vliegende doelman. Het was slechts in de allerlaatste minuut dat ook Eisden Dorp aan een 10m geraakte. Maar Caelen kon die niet verzilveren, waardoor Celtic opnieuw met de 3 punten naar Houthalen trok en Eisden Dorp met een magere 0 op 9 blijft zitten.

Tot slot wil ik ook nog de mensen van Eisden Dorp een pluim toewensen voor de ontvangst. En ook na de sportieve prestatie wanneer men in het clublokaal ons van een warme hap had voorzien. En dàt was tweede nationale waardig. Maar eigenlijk is dit geen nieuws, want zoals steeds is de verplaatsing naar Eisden Dorp altijd een toffe bedoening.... 

TERUG