NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD RP Ans - ZVK Celtic Houthalen '94  2 - 2  (0-0)
   
DATUM 08-02-2008  21:15
   
DOELPUNTEN  
   
VERSLAG *** Moedig Celtic krijgt Ans op de knieŽn ***

Celtic trok richting Ans, voor een zťťr moeilijke opdracht. Ten eerste omdat het in Ans ŗltijd moeilijk is om spelen en ten tweede omdat Celtic zonder kapitein Rossi (geel geschorst), El Ghamarti (Rood geschorst), Lamkharrat (Werk) en Porco (blessure) moest afreizen. Daarbij kwam nog dat eigenlijk ook Bomboi licht geblesseerd was en dus eigenlijk niet zoveel speelde ťn 10m specialist Van Treek tijdens de beloftenwedstrijd ziek naar huis vertrok. Dat het dus geen sinecure werd in Ans, moet ik U niet vertellen.

De wedstrijd begon zeer gesloten langs 2 kanten. Het beste en meeste spel kwam uiteraard van Ans, aangezien zij ook gezien hadden dat Celtic voor de helft met beloften aantrad. Battaglia vergeet in de beginfase tot twee maal toe het balletje breed te leggen aan de tweede paal waar zijn compaan maar hoefde binnen te leggen, maar stoot op een goede Sacchini. De ruststand bleef dus hangen op 0-0, waarbij vooral Celtic tevreden mee was.

Ans-coach Koussantas gaf zijn spelers een donderpreek die tot in de tribune te horen was. Ans komt dan ook geprikkeld terug op het veld. Wat niet lukte in de eerste helft, lukte wel na 5' in de tweede helft. Saglam stoot door op rechts en schuift de bal onder Sacchini in doel, 1-0. Celtic kon daar weinig tegenover stellen, maar speelde wel een dijk van een partij vanuit de eigen organisatie. En toch maakt ans er 2-0 van in de 10', opnieuw via Saglam met een kopie van het eerste doelpunt. Celtic krijgt dan ook nog eens te kampen met de foutenlast, maar kan rekenen op een puike Sacchini bij een eerste 10m van Ans. Celtic steekt dan de kop aan het venster en 5' voor affluiten wordt Bennassar foutief afgestopt met een terechte strafschop tot gevolg. Meykens, die eerst nog met de beloften meespeelde voor wat wedstrijdritme op te doen, nam zijn verantwoordelijkheid en bracht Celtic opnieuw tot op 2-1. Celtic-coach Karkaje opteert dan opnieuw voor een vliegende doelman in de naam van Meykens. En zowaar ontstonden er kansjes voor Celtic en nu weegt de foutenlanst door voor Ans. Meykens krijgt een eerste 10m met nog 1'58" op de klok, maar doelman Dangleur pareert. Celtic gelooft er echter nog in en drukt nu Ans helemaal terug tegen eigen doel. En met nog 6"90 op de klok krijgt het opnieuw een 10m, die gaat beslissen over het eindresultaat. Opnieuw Meykens neemt deze voor zijn rekening en jawel, .... Boem Boem Meykens knalt de 2-2 eindcijfers op het bord, tot grote ontsteltenis van de thuisdoelman, die nog een gele kaart raapt voor protest.

Een prima collectieve prestatie dus van onze jongens in Ans, want voor het eerst in de geschiedenis van de club halen we ginder een punt !!!

Met sportieve groeten,

Frank Claes, vzw Celtic Houthalen '94 

TERUG