WEDSTRIJD Espoirs Turcs Herstal - Real Noorderwijk  4 - 2  (1-1)

DATUM 18-01-2008  21:45

DOELPUNTEN

VERSLAG Zonder Troonbeeckx (gele schorsoing), Stanic (ziek) en ’t Seyen (werk) ging Real Noorderwijk voor de tweede opeenvolgende week op bezoek naar het verre Herstal. Vorige week bezorgde Noorderwijk het grote Zanetti Herstal een een pandoering van jewelste. Deze keer zou het nog makkelijker worden bij het kleine Turcs Herstal. Maar de ene week is blijkbaar de andere niet. Een ontstellend zwak Noorderwijk liet de drie punten in Luik. Nochtans begon het niet slecht. Snel klommen de bezoekers op voorsprong nadat Tom Dams een voorzet van Plompen in doel trapte. (0 – 1). Maar het viel direct stil. Geen snelheid, geen inzet, niets was zoals moest. Slaapverwekkend voetbal. Toch waren er voldoende kansen voor Berkemus. Plompen, Derboven, Nicolay en Wagemans, maar geen doelpunten. Net voor de pauze kwam een even zwak Herstal zelfs op gelijke hoogte. (1 – 1). De tweede helft moest verandering brengen, en de eerste minuten na de rust leek dat ook zo te zijn. Een mooie actie van Tim Wagemans werd door Rudy Plompen afgerond (1 – 2) maar weer viel alles stil. Amper kansen en uiteraard geen doelpunten. Gelukkig voor de bezoekers was ook Herstal zwak. Drie minuten voor het einde stond Noorderwijk nog steeds op voorsprong en toen Herstal met een vliegende keeper ging spelen leek de buit helemaal binnen. Maar de Noorderwijkenaars stonden te slapen en op drie minuten tijd scoorden de Luikenaars nog drie keer. Geen drie punten en een slechte voorbereiding op de bekerconfrontatie van volgende week tegen Chatelineau.

Noorderwijk speelde met Nick Vandingenen, Kenny Crickard, Andy Hermans, Rudy Plompen, Tom Dams, Tim Wagemans, Kim Nicolay, Tim Schellens.