NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD RS Decoratie Edegem - ZVK Proost Lier  6 - 3  (4-2)
   
DATUM 04-04-2008  21:15
   
DOELPUNTEN 2’ El Kharoubi 0-1, 4’ Jaffal 1-1, 4’ El Kharoubi 1-2, 5’ en 6’ S. El Haoual 2-2 en 3-2, 16’ Ajouaou 4-2, 31’ Jaffal 5-2 en 6-2, 33’ El Kharoubi 6-3. 
   
VERSLAG Lier begon sterk aan de partij met een pegel van Moussaoui tegen de dwarsligger in de eerste minuut. Nog diezelfde minuut raakt een "aangeschoten" bal de arm van Michiels en ref Aksoy fluit strafschop. Jaffal neemt maar keeper Laenens pareert hem perfect. Na 2' toch 0-1 waar een vrijstaande El Kharoubi een mooie corner afwerkt. Op aangeven van Pouwels de gelijkmaker even later van Jaffal. Seconden later is alles te herdoen als de thuisdefensie even verslapt en uitblinker en belofteninternational El Kharoubi de 1-2 intikt. Edegem is meteen klaar wakker en een loeier schuin voorgetrokken van El Haoual voor de 2-2. Even later opnieuw El Haoual door een "bos" benen voor de 3-2. Er volgen wat kansen over en weer en Edegem ziet eindelijk Aabassi prima heroptreden na lang blessureleed. Na 16' eindelijk de ontlading. Michiels kopt een bal weg bijna uit de handen van zijn keeper en Ajouaou pikt hem op voor de 4-2. Kansen voor El Bouchtati en El Kharoubi worden geweerd door thuisgoalie.

Meteen na de herneming mooie doorsteker Pouwels maar El Haoual mist leeg doel en schiet even later onbesuisd voorlangs. Zeroual en El Kharoubi proberen de zaken voor Lier te forceren maar komen niet door de goed georganiseerde thuisdefensie. Na 31' heel mooi 5-2 Jaffal die klaarstaand aan de tweede paal een pass van El Haoual in doel verzilvert. Seconden later Jaffal alleen door, balverlies Labiche en 6-2. Lier blijft ervoor gaan en een afschampertje van El Kharoubi rolt pissig traag over de lijn voor de 6-3. Er vallen nog een paar kansen over en weer maar beide ploegen beseffen dat de match gespeeld is.

RSD Edegem is weer een stapje dichtbij de playoffs, zag opnieuw een sterk collectief geheel en zal in de volgende vergadering van de LENF de "competitievervalsing" aankaarten die ONU Seraing probeert te doen door hun match tegen Antwerpen uit te stellen naar….. 23/4! Volgende week voor de uitmatch bij LW united mist Edegem de geel geschorsten Ajouaou en keeper Rousseau. 

TERUG