NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD Junkie's Mons Frameries - RS Decoratie Edegem  0 - 4  (0-1)
   
DATUM 28-03-2008  21:15
   
DOELPUNTEN 18’ S. El Haoual 0-1, 31’ Ajouaou 0-2, 32’ S. El Haoual 0-3 en 36’ Ajouaou 0-4. 
   
VERSLAG Rare situatie was het wel in Frameries. Het Centre Sportif Max Audin geeft onderdak aan twee velden, een voor zaalvoetbal en een voor volleybal, gescheiden door een gordijn. Mocht er nu ook vrijdag avond om 20 uur een thuiswedstrijd van de volleybalploeg van Frameries gepland staan zeker, en die heeft ook tot 22.30 uur geduurd. De volleybalploeg met een aanhang die zich bediend van tromgeroffel, die van het zaalvoetbal met een hele fanfare. De scheidsrechter van het volleybal die een enorme longinhoud moet hebben, want hij geeft om de haverklap een fluitsignaal en het geluidsignaal van het score bord (identiek aan dit van het zaalvoetbal) dat ook regelmatig in de zaal weerklink, komen beide sporten niet ten goede. U kunt het zich wel voorstellen dat deze situatie wat problemen geeft, en is deze wel aanvaardbaar?

De eerste helft van de partij was eigenlijk een kopie van de wedstrijd van vorige week. Frameries verdedigde stevig en Edegem vond geen gaatje. Toch Edegem was baas op het veld, had het meeste balbezit, had de meeste doelkansen, toch de afwerking miste precisie. In de 18de minuut kon Edegem toch een mooie combinatie afronden met een doelpunt van Samir El Haoual. We gaan dan ook de rust in met een 0-1 voorsprong.

In de tweede helft trok ook Frameries wat meer in de aanval, zodat er wat meer openingen kwamen. Edegem maakte hier dankbaar gebruik van en creëerde tal van kansen. In de 11de minuut kwam Ahmed Ajouaou alleen voor doel, bleef meester van de bal en zocht een vrijstaande ploegmaker, vond die niet, en werkte dan maar zelf de aanval af. De 2-0 was een feit, en de kopjes van Frameries gingen omlaag. Eén minuut later was het Samir El Haoual die alleen voor doel verscheen en na wat geharrewar kon hij toch de 3-0 op het bord kon zetten. Frameries coach Persichetti vroeg een time-out om zijn troepen wat bij te sturen en besliste met Andre Vanderlei als vliegende doelman te gaan spelen. Met nog iets meer dan zeven minuten te gaan is dit een alles of niets operatie. Het werd dus een niets operatie, want in de 16de minuut was het weer Ahmed Ajouaou die de 4-0 op het bord zette. Thierry Rousseau moest wel enkele malen zijn beste kunnen tonen, maar kon toch de nul op het scorebord behouden

Een verdiende overwinning van RS Decoratie Edegem dat hiermede zijn kansen op de play-off ziet stijgen. Het bewijs is weer geleverd dat niet enkel grote namen op het veld, maar een sterk collectief samenspel meer kansen op overwinningen geeft. Een man van de match aanduiden zou in deze wedstrijd moeilijk zijn, een gemotiveerde en sterk samenspelende ploeg is veel makkelijker.

PS. De sms’jes van het thuisfront van Klein Brabant Puurs deden meer dan goed. Spijtig voor Hasselt ???, maar een dik proficiat voor Rudi Proost en zijn team (bedankt Rudi). In Limburg zullen ze wel zeggen “ tzen weer Antwaarpse ploegen onder een hoedje”, maar toch……... 

TERUG