NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD Futsal Hasselt - ZVC Klein-Brabant  5 - 1  (2-0)
   
DATUM 31-08-2007  21:15
   
DOELPUNTEN 2' 1 - 0 Laarissi Adil, 13' 2 - 0 Goessens Bart, 26' 2 - 1 Anton Martinez Daniel, 34' 3 - 1 Eryigit Kemal, 37' 4 - 1 Selimoviç Samir, 40' 5 - 1 El Massaoui Karim 
   
VERSLAG Futsal Hasselt deed deze avond in de Alverberg wat het moest doen nml. winnen in de openingswedstrijd tegen Klein Brabant Puurs.

Maar de thuisspelers bleven met een dubbel gevoel zitten. 5 - 1 als eindstand is zonder meer een royale score maar wie de wedstrijd - 255 toeschouwers- zag weet dat het bloed, zweet maar géén tranen kostte om deze eindstand te laten optekenen.

De thuisspelers gaven het na de wedstrijd zelf aan: "dit was onze minste prestatie van héél de voorbereiding en toch zagen de toeschouwers regelmatig technisch hoogstaande bewegingen, die het voorbije seizoen niet konden genoteerd . Het Italiaans trainingskamp laat duidelijk sporen na. Het wordt nu naar de echte competitiestart van 7 september in Lommel toe een terug opbouwen van de in Italië verbrande energie.

Onze sportieve staf weet daar wel raad mee. Naar de openingswedstrijd van deze avond toe noteren we een héél vroeg , gemakkelijk en vermijdbaar doelpunt . Adil Laarissi bracht De thuisploeg héél simpel na 90" 1 - 0 voor. En dan was het wachten op de 2 - 0 die er niet kwam, ondanks loepzuivere kansen voor de thuisploeg. Zowel Ken Baudoux als thuisgoallie Gert Pans tekenden attent aanwezig. En dus was het wachten op een intelligente ingeving van de thuisploeg om Bart Goessens te mogen aankondigen als de maker van de 2 - 0. Een ruststand die echt anders had kunnen uitzien. Een 4 - 1 voorsprong in functie van het getoonde spel aan de rust ware normaal geweest.

De bezoekende coach Rudi Proost koos er na de hervatting bewust voor om de thuisploeg onmiddellijk onder druk te gaan zetten en lukte daar vrij aardig in.

Hasselt twijfelde en ageerde te laat en vooral te weinig explosief. Zo kon Puurs al te gemakkelijk de aansluitngstreffer scoren. Héél lang werd het wachten op het verlossende opportunistisch gescoorde derde thuisdoelpunt in en na een periode waarin de thuisploeg Hamza Laarissi verloor met een rode kaart en in de dispuuten daaropvolgend ook van de Lommelse 2de scheidsrechter Vromans een gele kaart voor Pans mocht optekenen. Of hoe lief Limburgers toch voor mekaar kunnen zijn.

Gelukkig dat 1ste scheidsrechter Lemal een vlekkeloze prestatie neerzette. Storend waren de herhaaldelijke tekortkomingen van die volgens FIFA regels vereiste 4de referee in de bediening van het scorebord. Een vijftal onderbrekingen dienden ingelast om de scorebordpuzzel te laten ontwarren. Niemand maalde erom.

Véél te lang bleef de thuisploeg steken op een weinig geruststellende 2 - 1 voorsprong. Tot plots Eryigit de thuisploeg de nodige ademruimte gaf met het aantekenen van het derde thuisdoelpunt. Dit feit gaf de thuisploeg plots méér schwung. De door Puurs opgebouwde foutenlast ging zich wreken. De absoluut goed leidende Lemal diende de zesde fout te fluiten die Limburger en Lommelaar Vromans vertikte Samir Selimoviç verzilverde die tienmeter en zo ging Futsal Hasselt tegen een met vliegende doelman gaan spelende de laatste 2 wedstrijdminuten in met een comfortabele 4 - 1 voorsprong. Een agressieve tackle op 2 seconden voor het einde van de wedstrijd op Peter Papanicolaou werd bestraft. Een 2de tienmeter volgde. El Massaouid scoorde hieruit de 5 - 1 eindstand.

Samenvattend:

Een niet fris Futsal Hasselt zette niet zonder moeite promovendus Klein Brabant Puurs opzij en dient zich in een andere gedaante volgende vrijdag in Lommel te presenteren om enige kans op succes te kunnen hebben. De thuisfalanx twijfelt er niet aan dat op Lommel punten zullen worden geoogst. 

TERUG