NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD F.P. Houthalen-Genk - Futsal Topsport Antwerpen  2 - 10  (1-6)
   
DATUM 02-11-2007  21:15
   
DOELPUNTEN 4’ Lagaouireh 1-0, 6’ Idlaasri 1-1, 7’ Bali 1-2, 9’ El Haoual 1-3, 16’ Idlaasri 1-4, 17’ Sababti 1-5, 20’ Hitou 1-6, 25’ Bachar 1-7, 26’ Idlaasri 1-8, 27’ Sallah 1-9, 27’ Idlaasri 1-10 en 38’ Lagaouireh 2-10. 
   
VERSLAG FT Forcom Antwerpen Elite liet zich in Houthalen niet verrassen door de thuisploeg en behoudt het maximum na 8 speeldagen. Nu volgt een week verdiende rust alvorens de draad terug op te nemen op 16 november met de kraker in en tegen zevenvoudig landskampioen Charleroi.

Forcom begon met veel zin tegen de ploeg van Hugues Trappeniers en dwong in de eerste 3 minuten evenveel hoekschoppen af. Trappeniers offerde Aabassi op om het gevaar Bali te bezweren. Dat leek aanvankelijk te lukken want na balverlies van Bali in de 3' omspeelde Laguireh mooi doelman Morant en scoorde (1-0).

Tijd voor Forcom om het tempo op te drijven met afgeblokte schoten van bali en Sababti tot gevolg. Na ruim 5 minuten fusilleerde Bali het doel van Conte en de afgeweerde bal werd door Idlaasri onhoudbaar binnengeknald (1-1).

Anderhalve minuut later stond Antwerpen aan de leiding toen Bali na de zesde (!) corner in balbezit kwam, zijn tegenstander uitkapte en laag naast Conte binnen schoof (1-2).

Na 8' werd de doorgebroken Bali neergehaald en uit de daaropvolgende vrije trap scoorde El Haoual weliswaar via een Limburgs been (1-3). Het tempo zakte. Houthalen-Genk bleek niet bij machte om een vuist te maken. Harram, samen met El Haoual en Idlaasri de uitblinkers bij Antwerpen, soleerde meesterlijk maar zag zijn poging in extremis gestopt.

Het was wachten tot de 15' toen Bali schitterend Idlaasri bediende en die laatste aarzelde niet (1-4).

Geen minuut later was het weer raak : Bali 'assisteerde' ditmaal voor Sababti die klaarkijkend van ver gekruist binnen schoot (1-5).

Net voor rusten zette Forcom zijn tegenstander definitief KO : Bali bediende schitterend Hitou in de loop en die scoorde met een magistrale lobbal (1-6).

RUSTSTAND : 1-6

Ook na rust bleef Antwerpen een doelpunt zoeken tegen een vrij onmondig Houthalen-Genk. In de 24' pegelde Bali richting doel en de inlopende Bachar deed de bal, weliswaar onbewust, via zijn bil in doel devieren (1-7). Forcom drukte door.

In dezelfde minuut reageerde een op dreef zijnde Idlaasri alert op een terugspeelbal en plofte het leer onhoudbaar voorbij de ongelukkige Conte wiens lijdenweg nog niet voorbij was (1-8).

Nauwelijks één minuut later dribbelde de alomtegenwoordige Harram zich voorbij drie tegenstanders en bediende onbaatzuchtig Salah aan de tweede paal die makkelijk scoorde (1-9).

Diezelfde Salah speelde een hoofdrol in het tiende doelpunt toen hij in de 26' na een steal van Idlaasri de bal perfect terug kaatste in diens loop zodat de Nederlander zijn vierde van de avond nette tegen zijn ex-ploeg (1-10).

Dubbele cijfers ! Het sein voor coach Nieddu om zijn bankzitters speelminuten te gunnen. Verschueren, Anthone, Salah en Hitou bewezen hun mannetje te kunnen staan. Verschueren miste tot twemaal toe de mogelijkheid om te scoren en Anthone faalde in de zone van de waarheid nadat hij de Linburgse verdediging in snelheid had genomen.

Drie minuten voor affluiten kon Laguireh, de bedrijvigste man bij de Limburgers, op strafschop milderen na vermeend handsspel van Hitou zodat de eindstand was bereikt (2-10).

EINDSTAND : 2-10 

TERUG