NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD ZVK Celtic Houthalen '94 - ZVK Proost Lier  6 - 4  
   
DATUM 09-02-2007  21:15
   
DOELPUNTEN  
   
VERSLAG Celtic verdiende winnaar in een wedstrijd met 2 gezichten.

Gisteren avond kwam de mannen van Lier op bezoek. Lier, momenteel 2e geklasseerd, moest winnen om de aansluiting met leider Malle niet te verliezen. Voor Celtic zou winst de aansluiting kunnen betekenen bij de derde plaats. Mŗŗr, Celtic moest de geel geschorsten Sacchini en Rossi missen, terwijl ook Jacobs bij Lier geel geschorst de wedstrijd aan de kant moest volgen.

Op naar de wedstrijd dan, waar het voor geen meter liep bij Celtic en wilde maar al te graag met te trage acties de stugge verdediging van Lier ontwrichten. Tot overmaat van ongeluk brak Lier vlijmscherp uit op de counter, waarbij Celtic maar al te vaak eraf werd gelopen. Celtic kwam an ook een voetje te kort bij het eerste Lierse doelpunt, dat knap wed gescoord door Verlinden, 0-1. Celtic forceerde wel, maar kon enkel laatste man Fouad Bennassar in schiet positie krijgen vanuit de 2e lijn. En het ging van kwaad naar erger, toen ook de 0-2 aan de 2e paal wed binnengetikt door Faes op opnieuw een knap uitgespeeld doelpunt van Lier. Een tijdje later kwam dan toch de enige echte ontwrichting in de Lierse defensie, waarbij Nelis rustig afwerkte en voor de aansluitingstreffer kon zorgen, 1-2. Veel gebeurde er niet meer, tot Dams een lange bal in de voeten kreeg geworpen en over doelman Aydin in het dak van het doel trapte, 1-3. Lier controleerde, Celtic onderging, dŗt was zowat de eerste helft.

Na de rust kregen we een heel ander spelbeeld. Coach Martens speelde poker en zette onmiddellijk 3 aanvaller in het speelveld, waarbij Lier het even niet meer goed wist. Onmiddellijk scoorde Salmy de 2-3 en was de trein vertrokken. Bij Lier trok de bibber in de ploeg en Celtic kwam op kruissnelheid. Zo scoorde het even later de gelijkmakr via Bistrussu, door de benen van Laenen. Lier verloor alle pedalen en Celtic drukte knap door en de combinaties volgden mekaar u vlotter op. Zo scoorde Salmy zijn 2e van de avond, waarbij Celtic voor het eerst aan de leiding kwam. Lier moest nu ondergaan en Celtic dicteerde de wet. even later knappe aanval opgezet door Salmy die niet egoistisch was, maar knap aflegde voor Hamed Bennassar die voor 5-3 zorgde. Nog geen minuut later knappe lange bal van Bistrussu op Nelis, die net ietsje sneller op de bal zat dan doelman Laenen en jawel, 6-3. Lier wist dat het nu iets moest ondernemen en speelde vaak met vuur door doelman Laenen te gebruiken als vliegende keeper. Het kwam dan ook enkele keren goed weg, toen Celtic de bal onderschepte, maar niet verzilverde. Dat maakte dat Lier toch nog een doelpuntje kon scoren via Verlinden, maar toen was het spreekwoordelijke kalf al verdonken voor Lier en voor Celtic is dit een heel goede zaak.

Proficiat jongens voor het geleverde werk. Vooral dankzij de herneming en de kansen die jullie daarin bij mekaar speelden, kunnen jullie de verdiende winnaar genoemd worden. Het was een sportieve wedstrijd, waarin tot onze grote spijt er enkele Lierse bestuursleden zijn die niet tegen hun verlies kunnen. En nochthans wisten ze dat de verplaatsing naar Celtic nooit een makkelijke partij zou worden. Tegen die heren moet ik dan ook zeggen, neem een voorbeeld aan uw spelers op het veld....... 

TERUG