NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD RS Decoratie Edegem - F.P. Houthalen-Genk  6 - 3  (2-2)
   
DATUM 09-03-2007  21:15
   
DOELPUNTEN 4í Coppola 0-1, 13í Markai 1-1, 16í Lagouireh 1-2, 20í S. El Haoual 2-2, 27í 10m. Jaffal 3-2, 29í Coppola 3-3, 31í Markai 4-3, 36í 10m. Jaffal 5-3 en 38í S. El Haoual 6-3. 
   
VERSLAG Eerste helft

RS Decoratie Edegem startte met: Thierry Rousseau, Abdelaziz Jaffal, Samir El Haoual, Steve Pouwels en Seppe Huysmans

Op de bank zaten: Yassin Markai, Dave Fermont, David Van Passel, El Mahdi Benlakdane en Tim Van Aeken

Gekwetst: Rudy Plompen en Vincent Roose

Geschorst: Steven Seedo en Pascal Vercauteren

Door de afwezigheid van vier toch niet onbelangrijke spelers begon RS Decoratie Edegem niet met een gerust gevoel aan deze wedstrijd. In de 4de minuut wist Coppola ons doel staan en plaatste de bal voorbij Thierry Rousseau (0-1). Het spel verliep gelijkopgaand, met een licht overwicht van Houthalen-Genk. Drie minuten later stond bij een strafschop Abdelaziz Jaffal achter de bal, maar zijn knalhard schot belande op de paal. In de 11de minuut vond Yassin Markai een gaatje in de goed gesloten Houthalense verdediging en bracht de score terug in evenwicht (1-1). Houthalen zag op dat ogenblik dat de kans op een overwinning nog altijd bestond en stak een tandje bij. Dit had resultaat, want in de 16de minuut wist Lagouireh de ver uitgekomen Thierry Rousseau te omspelen, en de in verdediging terugkomende Yassin Markai kreeg de bal wat ongelukkig op zijn been en de 1-2 stond op het bord. RS Decoratie Edegem was niet aangeslagen door dit ongelukkige doelpunt en ging op zoek naar de gelijkmaker. Houthalen kreeg vier moeilijke minuten voorgeschoteld, waarbij hun doel als het ware belegerd werd. Toch zag Samir El Haoual een vrijschop gestopt door de doelman, Steve Pouwels miste nipt het doel na een assist van Abdelaziz Jaffal en Samir El Haoual zag nogmaals zijn schot door de doelman gestopt worden na wederom een assist van Abdelaziz Jaffal. In de allerlaatste minuut van de eerste helft wist Samir El Haoual vanuit een scherpe hoek de Houthalense doelman te verslaan en zette de verdiende gelijkmaker op het bord (2-2).

Tweede helft

RS Decoratie Edegem startte met: Thierry Rousseau, Steve Pouwels, Samir El Haoual, Abdelaziz Jaffal en Dave Fermont

RS Decoratie Edegem ging vanaf de eerste minuut voluit, toch miste Dave Fermont een openkans en belande een schot van Samir El Haoual wederom op de paal. In de 7de minuut van deze tweede helft kreeg Houthalen hun 6de blauwe kaart voorgeschoteld. Abdelaziz Jaffal plaatste zich achter de bal en doelman had geen enkel verhaal op het knalhard schot (3-2). Nog geen minuut later kreeg Houthalen blauwe kaart nummer 7, maar Samir El Haoual kon de doelman niet verslaan. In de 9de minuut kon Coppola nogmaals Thierry Rousseau verslaan en bracht de score opnieuw in evenwicht. Erop en erover zouden vele denken, maar RS Decoratie Edegem laat zich niet zomaar doen. Alle hens aan dek, en het doel van Houthalen werd opnieuw belegerd door een sterk gemotiveerd Edegem. In de 11de minuut was het wederom Yassin Markai die de wedstrijd deed kantelen, en zette de verdiende 4-3 op het bord. In de 16de minuut nogmaals een tien meter met Abdelaziz Jaffal aan het kanon, en de 5-3 was een feit. Houthalen begon de laatste drie minuten aan een alles of niets poging door met een vliegende keeper te gaan spelen. Het werd dus een niets, want Samir El Haoual gang hen in de 18de minuut de doodsteek (6-3).

PS: Kris Gielens heeft voor volgend seizoen een contract bij ons getekend. 

TERUG