NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD EGR Zonhoven - ZVK Selis Houthalen 94  2 - 5  (1-3)
   
DATUM 10-02-2006  20:45
   
DOELPUNTEN 0-1 Rossi Vincenzo, 1-1 Topal Metin, 1-2 Bomboi Sandro, 1-3 Geelen Kurt, 1-4 Rossi Vincenzo, 1-5 Rossi Vincenzo, 2-5 Bennassar Fouad (Own Goal) 
   
VERSLAG Gisteren avond kregen we opnieuw een derby voorgeschoteld in en tegen EGR Zonhoven. Zoals dat gebruikelijk gaat, worden er dan ook een aantal weddenschappen verricht bij de gebruikelijke pronostiekjes. Feit is en blijft dat wij in Zonhoven nog nooit hebben kunnen winnen. Feit is dat we dit seizoen op verplaatsing slecht ťťn luttel puntje bij mekaar speelden.Maar Zonhoven ging afgelopen week met forfaitcijfers verliezen in Ans en Houthalen was nog nooit zo gebrand op een overwinning.

De Zonhovense moed werd dan ook al snel tot in de kiem gesmoord toen in de 2' Rossi opende op aangeven van Vescera. Nog geen minuut later werd een doelpunt van Bomboi afgefloten wegens een ongeldig blok van Nelis. Meteen was Zonhoven wakker geschud en bleek het een beter spel te verkrijgen. Houthalen verdedigde echter meer dan behoorlijk, maar kon toch niet verhinderen dat Topal gelijk maakte in de 10', na balverlies van Nelis. Maar vanaf dan nam Houthalen het heft opnieuw in handen en scoorde Bomboi dan toch zij het met het nodige geluk aan de 2e paal op aangeven van sterkhouder Rossi in de 15'. En Houthalen bleef op dit elan verder gaan. Het drukte Zonhoven tot in het eigen doelgebied. In de 20' legde Vescera opnieuw breed voor Geelen die de 1-3 loeihard in de kruising pegelde.

Na de rust hetzlefde spelbeeld, meet opnieuw Rossi die de sterkhouder was bij Houthalen. Hij legde de Zonhovense verdediging in zijn eentje in de wind en scoorde in de 25' de 1-4. Het was al Houthalen wat de klok sloeg, maar het ging niet overhaast te werk en hield vooral oog op de eigen organisatie onder impuls van coach Karkaje. Zonhoven probeerde echter wel goed mee te voetballen, maar zagen al te vaak de organisatie wegvallen en als het al eens moest scoren via Mignolet (ex-Houthalen), dan lukte dit net weer niet en keek het maar al te vaak op tegen een man-)minder situatie in de fase nadien. Het was in zo'n fase dat Houthalen via Rossi oprukte in de 33' en ondanks dat zowel Salmy als Bomboi stonden te wachten aan de 2e paal ging Rossi voor zijn hat-trick die hij hoog in doel scoorde. Eťn keertje kende Zonhoven dan toch het nodige geluk om in de 34' de 2-5 op het scorebord te zetten. Fouad Bennassar misrekende zich op een voorzet van Rafiq en verschalkte daarmee zijn eigen doelman Sacchini, die voor het overige niet echt veel heeft moeten tonen. De ommekeer voor Zonhoven ? Neen, wťl een deuk in het vertrouwen en de organisatie van Houthalen maar ook nu kon Zonhoven niet echt overtuigen en ging het uiteindelijk verdiend de boot in met 2-5 en de eerste overwinning van Houthalen in het seizoen 2005 - 2006 op verplaatsing werd een feit. Het heeft Clement Claes in ieder geval een fles wijn en een portie bitterballen gekost ;-) 

TERUG