NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD Cobra Primus Hasselt - Futsal Kickers Gilly  8 - 7  (2-2)
   
DATUM 22-04-2005  21:15
   
DOELPUNTEN 5' Zico (0-1), 10' Zico (0-2), 16' Philippens 1-2), 18' Nicaise (2-2), 21' Philippens (3-2), 21' Ferrian (3-3), 22' Vanenburg (4-3), 22' Neukermans (4-4), 23' Celea (5-4), 25' Ferrian (5-5), 26' Nicaise (6-5), 28' Chaibai (6-6), 28' Grunholz (7-6), 30' Grunholz (8-6), 36' Marinaro (8-7) 
   
VERSLAG Heel wat supporters hadden deze avond duimen en vingers tekort om af te likken. Wat kan Futsal toch mooi zijn! Je moet er wel een tegenstrever voor hebben die mee de show wilt maken.
Wie verleden vrijdag – in Charleroi - een vooral in de 2de helft mak Gilly – zonder Zico - tegen Antwerpen zag spelen twijfelde er géén seconde aan dat deze ploeg in de laatste wedstrijd van de reguliere competitie voor CP Hasselt een hapklare brok zou zijn.
Niets was minder waar. Gilly was niet naar Hasselt afgezakt om een verplicht nummertje af te leveren. Misschien zat er de mogelijke transfer van Zico naar Antwerpen wel voor iets tussen. Want wat deze virtuoos op het Hasselts parket liet zien benaderde bijna het volmaakte. En geholpen door een fervente groep van medespelers bleef Gilly tot bij het eindsignaal Hasselt zwaar het vuur aan de schenen leggen. Soit!
Ondanks de moordende concurrentie Anderlecht – Standard op Canal Plus, startte de wedstrijd toch nog voor ruim 700 toeschouwers. Vooraf werden de Hasseltse scholieren gehuldigd voor hun Limburgse kampioenstitel.
CP Hasselt ging dadelijk in het offensief. Schiep kansen aan de lopende band maar mocht zich uiteindelijk toch gelukkig prijzen de rust met een 2 – 2 stand te bereiken. Een op zijn minst gezegd “falende” afwerking was er de oorzaak van dat een slim Gilly zelfs kon uitlopen tot 0 – 2. De ongebreidelde aanvalsdrift van Hasselt was er de oorzaak van dat de Hasseltse doelman er stond voor spek en bonen.
En dit zou ook zo blijven in de 2de helft waar in de eerste 7 minuten evenveel - dus 7 – doelpunten werden gescoord. Wel bleef Hasselt steeds een doelpuntje voor maar binnen de kortste keer stond het weer gelijk. Hier werd top Futsal gebracht en daarop komen de Futsalliefhebbers ook op af. Spanning, nagelbijten op de tribunes. Het Hasselts supporterskoor hield er de schwung in. Winnen betekende voor CP Hasselt een thuiswedstrijd op woensdag 11 mei in de play offs tegen Morlanwelz ( Beyne).
En een vooral de laatste drie minuten clever spelend Hasselt vulde de bij het begin van het seizoen gestelde doelstelling volledig in. Enthousiasme alom hoewel de thuissupporters ook heel wat vragen hadden over het in het seizoen hoog aantal geïncasseerde doelpunten. En dit vooral omdat verdedigend CP Hasselt blijkbaar vooral teert op een doelman die er maar moet voor zorgen dat de tegenstrever qua doelpunten scoren niet te ver wegloopt.
Wij zullen er echt nog moeten aan wennen te gaan voor een overwinning met één doelpunt meer dan de tegenstrever. Mooi voor het publiek is het zonder discussie. En laat ons eerlijk zijn. Wat Jermaine en Ed met de collega’s op het parket uittekenden was echt subliem.
Het Hasselts Supporterskoor onder leiding van Kapelmeester en supporter Luc Lantin heeft nu nog ruim drie weken de tijd om het nieuw Hasselts clublied van de juiste tekst en noten te voorzien. 

TERUG