WEDSTRIJD Futsal Kickers Gilly - Action 21 Charleroi  5 - 4  (2-0)

DATUM 12-05-2004  21:00

DOELPUNTEN 12' Wilson (1-0), 17' Alex Almeida (2-0), 27' WIlson (3-0), 28' Eli (3-1), 29' Kelson (4-1), 29' Eli (4-2), 34' Alex Almeida (5-2), 35' Eder (5-3), 38' Erick (5-4).

VERSLAG Kickers Charleroi : Renato Perès (G), Lorent (G), Edilson, Cabo, Kelson, Marcelo Almeida, Wilson, De Alcantara, Zico, Davi Ribeiro, Alex Almeida

Action 21 Charleroi : Cragnaz (G), Erick (G), Salazar, Medina, Vanderlei, Soares, Rosa Lima, Aranha, Chaïbaï, Eder, Leandro, Eli

Wedstrijdverslag :

De heenwedstrijd van de playoffs finale tussen de 2 ploegen uit Charleroi belooft een spannende derby te worden in een goed gevulde zaal en een bij momenten kolkende sfeer. De match begint direct aan een hoog tempo met onmiddellijk al een eerste poging van vliegende doelman Erick van Action 21. Na 5' moet hij echter ook zijn keeper talenten tonen op pogingen van kortbij van Wilson en Kelson. Ook Kickers doelman Renato Perès moet enkele malen alert zijn op schoten van de Action-men. Beide ploegen verdedigen scherp en zoeken koortsachtig naar de juiste opening maar na 10 minuten staat het nog steeds 0-0.

De duels worden steeds bitsiger en na 8' krijgt Eder de eerste gele kaart na een te late sliding tackle op Kelson. In de 12e minuut wordt een nieuwe poging van doelman Erick afgeblokt door kapitein Marcelo Almeida en valt voor de voeten van Wilson die vanop eigen helft precies in het lege doel mikt (1-0).

Action 21 zoekt direct de gelijkmaker maar 2 schoten van Leandro worden afgeweerd door Renato Perès, die kort daarop met een verre pas Kelson bereikt die met een spectaculaire halve omhaal bijna Erick verslaat. In de 17e minuut leidt Action 21 wederom balverlies en een perfect uitgevoerde counter via Kelson wordt door Alex Almeida koelbloedig afgewerkt (2-0). Vlak daarna moet Action 21 de aansluitingstreffer scoren maar Rosa Lima stift de bal op de deklat na een mooie actie op de flank van Leo Soares zodat de rust bereikt wordt met een 2-0 voorsprong voor Kickers Charleroi.

Action 21 probeert het tempo te verhogen en Kickers komt al snel in foutenlast door 3 blauwe kaarten te incasseren in 5 minuten. Maar na 27' straffen ze nieuw balverlies van Medina af door een schuin schot van Wilson (3-0). Het publiek gaat uit de bol en de match lijkt beslist maar de verdediging van Kickers laat 1' later Eli ongedekt aan de tweede paal bij een vrije schop van Medina (3-1). Kickers herstelt het verschil via een snelle combinatie tussen Marcelo Almeida en Kelson (4-1) maar in dezelfde minuut nog kapt Eli mooi naar binnen en trapt naast Renato Perès binnen (4-2).

In de 34e minuut soleert topschutter Alex Almeida door de Action 21 verdediging en scoort tussen de benen van Erick (5-2). Action 21 geeft de moed niet op en kan de kloof terug dichten via een collectieve actie van Rosa Lima, Vanderlei afgerond door Eder (5-3). Kickers even in paniek en ze laten de mooie voorsprong bijna helemaal schieten door een ver schot van Erick hoog in doel (5-4) op 2 minuten van het einde.

De verdiende overwinning kunnen ze nog wel vasthouden maar Kickers laat toch een goede uitgangspositie voor de terugmatch uit handen glippen. Action 21 behoudt nog alle kansen om zijn titel te verlengen maar dan zal het toch veel minder balverlies en dodelijke counters mogen incasseren.