NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD Proost Lierse A - Real Noorderwijk A  8 - 0  (2-0)
   
DATUM 14-12-2018  21:15
   
DOELPUNTEN 8' Ajouaou 1-0, 13' Bouri B. 2-0, 23' Bouri B. 3-0, 27' Anik 4-0, 31' Kasmi 5-0, 38' Anik 6-0, 39' Sababti A. 7-0, 39' Anik 8-0 
   
VERSLAG Real moest voor zijn laatste wedstrijd van het jaar naar Lier. Een derby in sporthal De Komeet tegen het Lierse van coach Zico. Noorderwijk kon nog niet rekenen op Abdelhak El Ghaadaoui en de nieuwe Bulgaar Vesco maar voor het eerst sinds lang stond de ploeg van Frank Luypaert sterk. Vorige week werd nog gewonnen in Eisden en mits een tweede overwinning klommen de Elmos boys naar een Play of plaats. Ongezien na zulk een heenronde. De bezoekers gingen ook het best van start. Minuut twee, bal op de lat van El Fashi en in de vijfde minuut opnieuw Mo El Fashi die de 0 – 1 laat liggen. De storm was nog niet over want direct nadien heerlijke assist van Mehdi Zerouali op Dahmani maar opnieuw geen doelpunt. Lier dreigt in de zevende minuut een eerste keer op hoekschop. Bouri met een grote kans maar net naast. Dan komt de eerste blunder van de partij, Dahmani levert in bij de tegenpartij en ex-Realspeler Ajouaou heeft maar in te tikken, 1 - 0. Noorderwijk even van slag maar even later is er toch El Attabi maar hij kan net niet afdrukken, de coach Luypaert grijpt in met een eerste time-out in minuut 11, Ilias nog wat dieper, pas van El Fashi maar El Attabi alweer net niet. Lier krijgt dan zijn tweede kans van de avond, lat en buiten. De thuisploeg speelt gedurfd, vliegende keeper in de eerste helft, afgeweken bal in de kluts en Bilal Bouri met de 2 – 0. Lier krijgt nog een kans, op de lat, tegenaanval en open kans voor Dahmani, bal blijft liggen op de lijn maar het blijft 2 – 0. Een sterke bezoekende ploeg met de beste kansen maar geeft twee doelpunten weg. Gelukkig is er nog een tweede time om het onrecht recht te zetten.

Maar wat we na de rust te zien kregen van de Berkemussen hebben we ze nog nooit zien presteren in eerste klasse. Zwak, zeer zwak, nationale onwaardig. El Fashi liet zich nog opmerken met een gele kaart maar even later opnieuw Bilal Bouri en 3 – 0. Naamgenoot Ali Bouri laat de 3 – 1 even later liggen maar het is nu toch al Lier wat de klok slaat, Morad houdt zijn team nog even recht, ook de paal helpt mee. Time out voor de bezoekers in minuut 27 en de hoop op beterschap maar een minuutje later is het toch weer prijs, 4 - 0 via Ajoub. Als even later de Elmos boys ook nog een vijfde fout maken weet je dat het over is, Kasmi zorgt op minuut 31 voor de 5 – 0. Bouri krijgt nog een kans op een zeldzame aanval in de tweede helft. De misverstanden bij de Noorderwijkenaars stapelen zich op en Morad Talhaoui zorgt nog voor een goeie redding, hij is de enige op niveau bij de bezoekers. Dahmani haalt nog een gele kaart, niet zijn eerste dit seizoen, tienmeter trap maar Morad opnieuw met de redding. Nog eens een tegenaanval na een heerlijke actie van Ilias El Attabi en bal op de paal. Lier krijgt ook zijn vijfde fout maar daar trekken de pallieters zich niets van aan, kapitein Ajoub in minuut 38 met de 6 – 0. Lier trapt nog vier keer tegen de paal in één minuut, Sababti, afgeserveert bij Noorderwijk krijgt zijn gram en zijn doelpunt, op de 39e zorgt hij voor de 7 – 0 en nog is de ravage niet voorbij, in de voorlaatste minuut weer Ajoub met de eindstand 8 – 0. Een komeet valt soms op de grond, zorgt voor ravage, puin en miserie. Wel vrijdag viel ze op de sporthal met de gelijknamige naam in Lier. Dit Noorderwijk is ziek, doodziek, nooit gezien in vijf jaar eerste nationale. Vele vragen na de wedstrijd “Wat nu? Hoe kan dit? Kunnen we dit nog oplossen? Is er een dokter in de zaal?” 

TERUG