WEDSTRIJD ZVK Proost Lier - Real Noorderwijk  4 - 2  (2-2)

DATUM 20-01-2017  21:15

DOELPUNTEN 2' Durakovic 1-0, 7' El Attabi 1-1, 11' El Attabi 1-2, 20' Aiyoub 2-2, 22' Kasmi 3-2, 35' Kasmi 4-2

VERSLAG Real Noorderwijk stond vrijdagavond voor de lastige uitwedstrijd naar Lier. Beide ploegen moesten winnen, Lier om nog kans te maken op de Play-Offs en Noorderwijk om het behoud te verzekeren. Coach Gessner moest Ajouaou missen door een gele kaartenlast.

De wedstrijd begon en na een eerste goede redding van Talhaoui moest deze zich toch na twee minuten gewonnen geven. 1-0 voor Lier. Saad neemt vrije trap maar wordt in corner verwerkt. Real duidelijk sterker drukt en de thuisploeg probeert steeds het tempo eruit te halen. In de 7’ dan toch de verdiende gelijkmaker via El Attabi die zich knap vrijdraaid en de 1-1 scoort. Noorderwijk krijgt nog mooie kansen maar de Real topschutter El Attabi kan net niet besluiten. Moussaoui krijgt geel in de negende minuut. 11’ Weer aanval van Real en Kherouach schuift de bal naar goalgetter El Attabi die de 1-2 scoort. Lier dat dan net voor rust toch de 2-2 kan maken en zo moeten de bezoekers met een gelijkspel de rust in. Real had meer verdiend dan deze gelijke stand.

Tweede helft kon niet slechter beginnen. El Attabi schiet net naast en de thuisploeg countert snel en scoort de 3-2. Noorderwijk haalt het niveau niet meer van de eerste helft en Talhaoui moet regelmatig zijn kunnen tonen op de schoten van de thuisploeg. Na 29’ kolmt Noorderwijk dan ook nog op vijf fouten en dreigt het gevaar van de 10-meter. Zes minuten voor tijd komt dan de ploeg van coach Schapmans op de 4-2 voorsprong. De bezoekers probeerden nog de aansluitingstreffer te scoren maar een sterke thuisdoelman verhinderde dit. Real verliest deze derby met 4-2.

Real Noorderwijk mag zich nu opmaken voor de thuiswedstrijd tegen Halle –Gooik in de Beker van Belgie op woensdag 1 Februari. Op 3 Februari komt dan de andere topploeg op bezoek Gelko Hasselt voor de volgende competitiematch. Supporters kom Noorderwijk steunen en mis deze topwedstrijden niet.