NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD ZVK Proost Lier - Futsal Topsport Antwerpen  1 - 6  (0-3)
   
DATUM 24-02-2017  21:15
   
DOELPUNTEN 3’ Jawad Yachou 0-1, 6’ Zaaf 0-2, 12' Jawad Yachou 0-3, 24' Bouri 0-4, 25' Darri 0-5, 31' Aiyoub 1-5, 40' Bouzambou 1-6 
   
VERSLAG Karim Bachar kon bijna op zijn normale kern rekenen voor deze wedstrijd tegen de buren uit Lier. Alleen Yassine Achabar bleef geblesseerd aan de kant. Ook Bart Schapmans leek over zijn type ploeg te kunnen beschikken. Van onderschatting was er bij de bezoekers al helemaal geen sprake. Na de uitschakeling in de beker van België vorige week was een sportieve revanche goed voor het vertrouwen.

Karim Bachar koos voor Bilal Zemmouri in doel, Mohamed Darri, Said Bouzambou, Jawad Yachou en Ali Bouri. Proost Lier opende de partij met Antoine Mageren in doel, Kasmi, Aiyoub, Durakovic en Deswijsen. In de beginfase ging de partij gelijk op wat in dit geval betekende dat de twee teams de slordigheden opstapelden en vooral FT Antwerpen faalde in de passing. Een eerste schot op doel kwam er pas na ruim twee minuten van Aiyoub maar Zemmouri bleek niet besmet met de slordigheid en pareerde fraai. Darri testte aan de overzijde met een schuiver doelman Mageren, maar ook die bleek bij de les. Na 3 minuten werd Yachou in de diepte aangespeeld. Jawad controleerde en keek goed wat Mageren in huis had. Eens die op het verkeerde been stond potte hij de bal prima voor de openingstreffer.

3’10” minuut : Jawad Yachou : 0 – 1

Even later speelde Darri nu Bouzambou aan in de zone van de waarheid. Said probeerde listig de bal over Mageren te krullen maar zijn poging ging voorlangs. Na 6 minuten kreeg een heel bedrijvige Bouzambou een schietkans, maar hij mikte tegen de staak. De bal belandde opnieuw voor zijn voeten maar hij hield het overzicht en legde nu af voor Hamza Zaaf op links. Hamza mikte hard gekruist naar de verste staak en Mageren was alweer kansloos.

6’45” minuut : Hamza Zaaf : 0 – 2

De partij won na beide doelpunten aan spankracht en de kansen kwamen nu snel na elkaar. Mageren had de handen vol en ook Zemmouri moest alert zijn. Het duurde tot de twaalfde minuut voor het sterke duo Yachou – Bouzambou opnieuw raak wist te treffen. Bij een snelle uitbraak kaatste Jawad met Said, hij zocht de goede positie en met een secure assist werd hij ook op zijn wenken bediend.

12’58” minuut : Jawad Yachou : 0 – 3

Twee minuten later bracht Darri met een fraaie lange bal Bouzambou in stelling. Said probeerde het in één tijd maar zijn vluchtschot spatte alweer tegen de staak. Er waren nog wel enkele kansen maar gescoord werd er voor de thee niet meer.

Ruststand: 0 – 3

Bachar startte met dezelfde basis . Bart Schapmans ruilde Aiyoub in voor Van Kort. Na drie minuten een eerste ernstige uitbraak van FT Antwerpen. Alweer Bouzambou zag de opening maar zijn assist ging net buiten bereik van Yachou voorlangs. Dit was maar uitstel. Een minuutje later gaf Darri een demonstratie balbehandeling om dan klaar te leggen voor Ali Bouri. Van zo dichtbij was missen vrijwel onmogelijk.

24’14” minuut : Ali Bouri : 0 – 4

Amper een minuut later ging het licht voor doelman Mageren helemaal uit. Bij het uittrappen leek hij zich te mistrappen. De bal knalde op de rug van Darri die meteen kon controleren en naast de ongelukkige doelman in het lege doel besluiten.

25’25” minuut : Mohamed Darri : 0 – 5

Mageren diende bovendien hinkend het veld te verlaten en zo kreeg Younes Amajoud de kans om zich een keer te tonen. Bij deze stand leek Lier zich gewonnen te geven en hoofdcoach Schapmans besloot om de hele bank speelkansen te geven. Atssouli bedankte vrijwel onmiddellijk met een knappe pegel die Zemmouri tot een parade dwong. Op het half uur onderscheidde dezelfde Atssouli zich eerder negatief wanneer hij met beide voeten vooruit de tackle inzette maar de refs hadden hiervoor geen kaarten meegebracht. Kort nadien kwam er dan de wel verdiende eerredder. Aiyoub kreeg de bal lateraal klaargelegd en hij mocht vrij uithalen. Nu was Zemmouri wel kansloos.

31’13” minuut : Anik Aiyoub : 1 – 5

Lier bleef zich de laatste tien minuten weren maar dat lukte niet altijd foutloos. In de 39ste minuut werd de zesde fout opgetekend en Bouzambou zette zich aan het kanon bij de tienmeter. Doelman Amajoud wist de nochtans goed ingetrapte kogel nog uit zijn doelblak te ranselen en hij leek op weg naar een persoonlijk clean sheet. De partij is echter maar gedaan na het laatste fluitsignaal. Me nog drie seconden op de klok bediende Zemmouri de diep opgestelde Bouzambou en die toverde in de resterende tijd een knappe actie uit de sloffen die hij ook nog prima wist af te ronden.

39’58” minuut : Said Bouzambou : 1 – 6

Eindstand: 1 – 6

Besluit

FT Antwerpen wint. Proost Lier bleek minder tegenstand te kunnen bieden dan de plaats in het klassement leek aan te geven. FT Antwerpen won vooral op inzet en daar kan je blijkbaar in het Futsal de play offs mee halen. Of we met dit minder ervaren team in die play offs veel potten gaan breken dat zal nog moeten blijken, maar deze kern heeft in ieder geval door de vele speelkansen aan maturiteit en diepgang gewonnen. De verschillende blessures hielden de vooraf aangekondigde sterkhouder Achabar al ruim de helft van de partijen aan de kant. Of hij nog van betekenis kan zijn in de eindsprint is voorlopig onduidelijk. Voor het bestuur zal intussen wel al duidelijk zijn dat ofwel de ambities moeten worden bijgesteld of dat opnieuw naar bijkomende sterkhouders moet worden uitgekomen met het oog op de campagne in een volgend seizoen.

sportbeat.be
 

TERUG