WEDSTRIJD Squadra Mouscron - ZVK Meeuwen  8 - 4  (3-2)

DATUM 31-03-2017  21:15

DOELPUNTEN 3' Greco M. 1-0, 4' Abbou Lahcen 1-1, 5' Abbou Lahcen 1-2, 10' Jurlina 2-2, 12' Ghislandi 3-2, 26' Ghislandi 4-2, 28' Abbou Lahcen 4-3, 29' Jurlina 5-3, 33' Ghislandi 6-3, 34' Six 7-3, 36' Ghislandi 8-3, 39' Abbou Lahcen

VERSLAG Voor de wedstrijd van de laatste kans was enkel Nelis (rib) onbeschikbaar.

Meeuwen begon goed aan de wedstrijd, maar balverlies van Putzeys leidde na 3 minuten reeds de openingstreffer van de thuisploeg in. Bob zette zijn fout echter zeer snel recht door één minuut later een vrije trap laag voor goal te brengen waar Aabbou Lahcen kon binnen tikken. Meeuwen gaat op zijn elan door en Lahcen Aabbou draait zich voorbij zijn tegenstander en stift de bal enig mooi over Morant. Meeuwen op voorsprong. De thuisploeg is even van slag, maar kan dan toch weer heel gemakkelijk in de wedstrijd komen door een ver schot van Jurlina wat in doel belandt. 3 minuten later weer een weggeefdoelpunt, Bahci staat slecht te verdedigen en Ghislandi kan Monnissen toch gemakkelijk vloer met een bal tussen de benen. Meeuwen blijft niet bij de pakken zitten en gaat op zoek naar de gelijkmaker. Bosmans zet een één-twee op met de sterk spelende Lahcen Aabbou, maar zijn schot komt via de binnenkant van de paal terug in het veld. Meeuwen blijft drukken en 1 minuut later knalt Putzeys op de deklat, we gaan rusten met een 3-2 stand.

Meeuwen komt sterk uit de kleedkamer. Een mooie aanval over de stations Bosmans-Aabbou Hoessein en Knevels wordt door Hoessein ook nu weer op de paal geknald. Dan volgt een eerste sleutelmoment in de wedstrijd, Six pleegt een aanslag op Bosmans. De scheidsrechter weigert zijn verantwoordelijkheid te nemen. Dit verdiende rechtstreeks rood, maar Six wordt zelfs gespaard van zijn 2e gele kaart, onbegrijpelijk. Eén minuut later knalt Putzeys na een hoekschop nogmaals op de lat. Tot overmaat van ramp haalt Jurlina nog eens van ver uit en schiet Ghislandi de rebound wel binnen. Met nog 13 minuten op de klok staat de thuisploeg reeds op 5 fouten. Meeuwen doet er alles aan om de wedstrijd nog in zijn voordeel te beslechten. Aabbou Lahcen kan zijn derde van de avond binnen tikken. Eén minuut later ontdoet hij zich van 2 tegenstrevers, maar zijn stifter gaat net over doel. Meeuwen heeft Moeskroen bij de keel, maar aan één uitbraak heeft de thuisploeg weer voldoende om te kunnen scoren, en het is weer Jurlina die dit doet met een laag schot. Meeuwen trapt af en Bosmans komt onmiddellijk oog-in-oog met Morant, maar weer komt deze oude krijger als overwinning uit dit duel. Meeuwen blijft drukken maar ook Putzeys kan niet afwerken. Zelfde minuut komt Bosmans weer alleen voor Morant, ùaar weer hetzelfde scenario als 2 minuten geleden. En dan weet je het stilaan wel, als zoveel kansen de nek worden omgewrongen moet je nog meer riscio's gaan nemen en wordt dat uiteraard afgestraft. Met nog 7 minuten op de klok Leidt Bosmans balverlies en kan Ghislandi in 2 keer afwerken, en is de wedstrijd gespeeld. In de laatste minuut kan Lahcen Aabbou zijn uitstekende wedstrijd nog eens onderstrepen door zijn 4e doelpunt van de avond aan te tekenen. In de laatste 30 seconden van de wedstrijd geven de scheidsrechters eindelijk een 6e fout (wat 10 minuten vroeger al had moeten gebeuren) aan Meeuwen, en op 10 seconden van het einde geven ze Six zijn 2e gele kaart die hij reeds in de 25e minuut had moeten krijgen. ZVK Meeuwen speelde een verdienstelijke wedstrijd met een groot hart maar ook deze wedstrijd was het verhaal van het hele seizoen, er worden teveel kansen gemist en te gemakkelijk goals weggegeven. We kunnen dus niet anders dan concluderen dat we bepaalde kwaliteiten gemist hebben om ons verblijf in eerste nationale te verlengen. Toch vind ik dat het verschil met de middenmoet niet zo groot was en dit geeft moed om volgend jaar opnieuw voor de titel te gaan in 2e nationale, want dit avontuur smaakt naar meer.

Graag zou ik ook nog de uitstekende prestatie van onze beloften willen beklemtonen. Omwille van het vroege vertrekuur moesten een aantal spelers verstek laten gaan met als gevolg dat onze youngsters zonder wisselmogelijkheden de wedstrijd moesten spelen. En ze deden dit uitstekend door een 3-1 achterstand nog om te buigen in een meer dan verdiende overwinning met 3-5.

Volgende week vrijdag staat de halve finale van Beker van Limburg in Houthalen op het programma. We hadden aan Celtic gevraagd om deze wedstrijd te verplaatsen naar een andere datum omwille van de onbeschikbaarheid van verschillende spelers en coach. Maar spijtig genoeg zagen zij hierin een opportuniteit om hun doelstelling, de finale spelen, te halen en weigeren dit. Sportiviteit staat blijkbaar bij hun niet hoog in het vaandel, spijtig want ze hebben dit jaar bewezen dat ze dit niet nodig hebben.

De laatste competitiewedstrijd spelen we thuis tegen Futsal Charleroi, die nog vol aan de bak moeten om hun play-off plaats af te dwingen.