NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD Real Noorderwijk - RSC Koersel  9 - 4  (2-3)
   
DATUM 28-02-2014  21:15
   
DOELPUNTEN Markai (3), Lagouireh (2), Soussi (2), Bomboi (1), Putzeys (1) 
   
VERSLAG Door het algemeen forfait van Besiktas Antwerpen werden de kaarten in 2e nationale B deftig door elkaar geschud. Meeuwen nam de leidersplaats van Gr‚ce Hollogne over en Real Noorderwijk kwam plots op 2 punten van de koploper te staan... Het worden nog spannende weken in onze reeks ! Maar hoewel dromen mag, tussendoor moet er ook nog gevoetbald worden. Tegenstander Koersel had in de heenwedstrijd een gelijkspel uit de brand gesleept, de Real-boys hadden dus iets recht te zetten. Het werd sowieso een bijzonder gebeuren want voor het eerst was er een diner voorzien in de cafetaria van De Mixx. En met succes !

Bij Real ontbrak topschutter Brecht Cosemans (blessure) en was Issam Elouadi voor de tweede opeenvolgende week niet geselecteerd, Koersel moest Maarten Toelen, Rossi, Dylan Vanderheyden en Thomas Meykens missen. Het zeer talrijk opgekomen publiek zag de thuisploeg een valse start nemen, Mignolet brengt Koersel 0-1 voor. Real is niet van slag, snelle uitbraak Scheerens, Bomboi, Putzeys...doelman Eerlings redt. Nieuwe actie via Byloos naar Scheerens, de gekruiste trap van Yannick scheert nipt naast. Koersel loert op de counter en hanteert de lange bal. El Boujjoufi komt zo enkele keren alleen voor doel, gelukkig voor de Noorderwijkenaren staat het vizier niet op scherp. Toch wordt het even later 0-2, vrije trap voor Koersel op een 'strategische' plek, een kolfje naar de hand van kapitein Kristof Meykens. De man is van heinde en verre gekend voor zijn fluwelen linker, zijn vrije trappen zijn heel vaak dodelijk maar dat was de thuisploeg vergeten, El Boujjoufi staat op de juiste plek om binnen te tikken : 0-2. Real blijft er voor gaan en knokt zich opnieuw in de match, Soussi met de doorsteek naar Markai en 1-2 ! Maar Koersel kan de voorsprong opnieuw te makkelijk uit diepen, 1-3 Martens... Coach Schapmans wordt er zowaar bloednerveus van, volle zaal en dan op achterstand... Een klasseflits van Lagouireh en Real sluit terug aan : 2-3 is de ruststand, alles blijft mogelijk.

Real komt strijdlustig uit de kleedkamers, geen 2 min. ver en Markai treft de paal. Een splijtende voorzet van Lagouireh scheert voorlangs, Putzeys kan er net niet bij. De volgende is weer voor Markai : 3-3 ! Op 13 min. van het einde verzuimt Koersel om opnieuw op voorsprong te komen, het moment voor de troepen van Schapmans om een tandje bij te steken. De ene snelle actie na de andere, Soussi trapt Real, voor het eerst in deze wedstrijd, op voorsprong...4-3 ! De zenuwen zijn aan beide kanten gespannen, bij Koersel begint de vermoeidheid toe te slaan door een gebrek aan wisselspelers. Meykens probeert nog wel onder de huid van de thuisspelers te kruipen, maar deze keer trappen ze er niet in. Markai zorgt voor een ruimere marge : 5-3 !

Even later is het echter opnieuw bibberen wanneer Martens zijn 2e van de avond voorbij Sacchini tikt, Koersel is nog niet uitgeteld: 5-4. Doelman Eerlings gaat dan een potje mee voetballen en trekt zowaar alleen richting Sacchini, met een hilarische botsing tussen de 2 keepers als gevolg. Koersel zet alles op alles om op gelijke hoogte te komen met Real Noorderwijk en dit leidt tot enkele slordigheden waar de thuisploeg optimaal van profiteert. Putzeys en Soussi brengen Real op 7-4 ! Daarna nog de show verzorgen voor de talrijke supporters, een nummertje Putzeys - Bomboi, Sandro prikt de 8-4 tegen de touwen. De 9-4 valt compleet uit de lucht, iedereen verrast, tot de tafelscheidsrechters en de dj toe...van horen zeggen zou Lagouireh hem hebben gescoord, bij dezen dus...Aziz met de 9-4 !

Zware cijfers maar het was heel zeker geen makkelijke match. De vechtersmentaliteit van Koersel staat als een huis, Real toonde zijn weerbaarheid en liet fraaie dingen zien. Coach Schapmans was achteraf een tevreden man, de overwinning had bloed, zweet en tranen gekost, the after-party kon beginnen ! De supporters hadden een leuke avond beleefd met lekker eten en een pittige wedstrijd.

Real Noorderwijk speelde met : Carlo Sacchini, Sandro Bomboi, Bob Putzeys, Nico Byloos, Aziz Lagouireh, Noureddine Soussi, Yassin Markai, Yannick Scheerens, Joren Lambaerts en Davy Van Bael 

TERUG