NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD Real Noorderwijk - Fort. Lindenhof Zutendaal  6 - 4  (1-2)
   
DATUM 28-03-2014  21:15
   
DOELPUNTEN Soussi (1), Amajoud (1), Markai (1), Cosemans (1) en Lagouireh (2) 
   
VERSLAG Zutendaal was de voorlaatste tegenstander van Real Noorderwijk in de competitie van 2e nationale B. Deze nieuwkomer had sinds de winterstop slechts 1 keertje verloren, doch het raakte 6 punten kwijt door het forfait van FBA. Zonder het verlies van die punten had Zutendaal naast Real, uiteraard was deze ploeg bijzonder geprikkeld en dat bewezen ze met winst bij o.a. Meeuwen en Gr‚ce-Hollogne. Coach Schapmans had zijn troepen uitgebreid gebrieft, de messen waren geslepen, de druk was torenhoog om voor eigen publiek een knal prestatie neer te zetten.

Het eerste elftal moest het zonder zijn trouwe afgevaardigde 'den Beire' doen. De strijd om de titel had hem al zoveel stress bezorgd, dat hij een weekje ging uitblazen in warmere oorden. Iedereen tekende present, geen gekwetsten of geschorsten...toch beende coach Schapmans bloed nerveus rond in de sporthal...De bezoekers lijken zich weinig aan te trekken van al dat gedoe en nemen de aanvangsfase voor hun rekening. Het is duidelijk dat ze gaan voor hun geliefkoosde spel, loeren op een snelle counter. In de 2e minuut krijgen we meteen een klasse flits van ex-Noorderwijkenaar Corthouts te zien, gelukkig voor Real op de paal... De thuisploeg flitst de eerste 5 minuten een pak minder, de druk om die eerste plek lijkt verlammend te werken en het zijn de bezoekers die via Hesz op voorsprong komen : 0-1. De vrije trap van Markai aan de overkant gaat hoog over. Vandebroek verdubbelt de score voor Zutendaal : 0-2. Het wordt ijzig stil in de zaal... Zutendaal speelt als een blok, geduldig wachtend op balverlies om onder impuls van Nelson De Kok vliegensvlug te profiteren. Het is Soussi die uiteindelijk toch het gaatje vindt in de defensie van Fortuna : 1-2 ! Real is wakker geschud, het bestookt het vijandelijk doel van alle kanten, de bezoekende goalie geeft echter geen krimp. Bij de rust staat het nog steeds 1-2.

Ook bij het begin van de 2e helft blijft het moeilijk om het defensieve blok van Zutendaal te ontmantelen. Tegelijkertijd moet Real attent blijven op de uitbraken van Fortuna, doch doelman Sacchini kwijt zich gedegen van zijn taak. De nervositeit neemt toe en ook de scheidsen zetten nog wat meer druk door Real op 3 fouten te trakteren in 10 seconden. Toch blijft Real knokken, tikki-takki Soussi-Cosemans-Amajoud-Cosemans en Brecht brengt Real op gelijke hoogte : 2-2 ! Real heeft zijn spelpeil opgekrikt, Amajoud brengt zijn ploeg op voorsprong : 3-2 ! Merci Nordin ! Opnieuw een actie van Soussi die dan maar wordt vastgehouden door zijn tegenstander...niks gezien zegt de scheids...grrrr ! De snelheid van Real doet Zutendaal nu pijn, de ene actie volgt de andere op...Cosemans voorlangs, Putzeys over, Scheerens en Putzeys alleen voor doel...naast...de vrije trap van Markai is deze keer wel raak : 4-2 ! Zijn we nu definitief vertrokken ? Zutendaal hapt naar adem en Real probeert het spel te dicteren, dat lukt soms maar soms ook niet. De regie is van De Kok (ook al ex-Noorderwijk), de uitvoering van Corthouts : 4-3. Diezelfde Corthouts laat even later de gelijkmaker liggen...Real zakt wat weg en hanteert de lange bal om onder de druk van Zutendaal uit te komen. Het mag niet baten, the master himself, Nelson De Kok, tikt de gelijkmaker tegen de touwen : 4-4. En weer wordt het stil in de zaal...Ondertussen staat Real op 5 fouten na een aangeschoten bal op Lagouireh. De bezoekers ruiken de overwinning en blijven er voor gaan, doch Real laat zich niet ringeloren. Lagouireh (die nogal geviseerd werd de hele wedstrijd), verschalkt de sterk keepende doelman van Zutendaal met een heerlijke knal : 5-4 ! Zutendaal probeert het tij nog te keren door met een vliegende keeper te gaan spelen, toch krijgt het deksel op de neus ! Lagouireh zet de thuisploeg op 6-4 ! Er staan nog 2 minuten op de klok. Real speelt op balbezit en laat zich niet meer uit concentratie brengen. 6-4 winst !!! Knap herpakt in een echte topper, tegen een sterke tegenstander ! De titel wenkt ...

Real speelde met : Sacchini, Putzeys, Cosemans, Bomboi, Markai, Amajoud, Lagouireh, Soussi, Scheerens, Pauwels en Van Bael. 

TERUG