NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD Futsal Topsport Antwerpen - Futsal Chatelineau  2 - 1  (0-1)
   
DATUM 30-11-2012  21:15
   
DOELPUNTEN 5’ Rahou (0-1), 34’ Hitou (1-1) en 40’ El Ghaadaoui 
   
VERSLAG De topper kwam als verwacht moeizaam op gang. Châtelineau kon na een niet bestrafte dubbele fout al na vijf minuten de openingstreffer scoren (0-1). De bezoekers organiseerden zich op eigen speelhelft, lieten het initiatief aan het technisch maar te individueel acterend FTA en counterden als het kon. Zo kwam men tot een kansenverhouding van 7 tegen 5 maar het bleef niettemin 0-1.

Na een te lange wachttijd om het hinderend publiek (meer dan 850 personen) na de pauze terug op hun plaats te krijgen, poeierde El Ghaadaoui meteen tegen de buitenkant van de paal. Het was het sein van een non-stop-offensief van FTA waarbij Chaibai en Liliu naar de noodrem grepen. Na een averechts bestrafte theatrale tuimeling van Liliu in het doelgebied trok ref Ertanir terecht het tweede geel en liet Liliu zijn team tegelijk in de steek. Het zou zijn maats zwaar oprispen.

Joevin Durot: de Franse doelman van Châtelineau leek zich op te werpen als matchwinnaar. Diogo brak tweemaal gevaarlijk uit maar leed bij de derde poging balverlies, Hitou wrong zich als in hinde in de reactie en krulde de bal hoog in de verste winkelhaak (1-1). Hitou kreeg meteen een tweede mogelijkheid maar Durot voorkwam erger. Beide teams leken tevreden met het gelijkspel. Zeker Châtelineau dat de bal ongrijpbaar maakte. Toch trok Diogo twaalf seconden voor tijd nog eens over de middenlijn, de Braziliaan leed echter balverlies, El Haoual zond voor doel waar El Ghaadaoui doelman Durot en zijn ploeg tot wanhoop dreef. (2-1). Er was toen nog slechts 6/10de van één seconde te spelen. Oef! Toen besefte iedereen dat uitgelatenheid en teleurstelling van een fractie van een seconde kunnen kantelen.

Toch is Antwerpen verdiend winnaar. Zonder twee verdedigende fouten hadden de bezoekers even zalig de punten of tenminste ééntje kunnen meegraaien. Daarmee hijst zich Antwerpen naast Châtelineau helemaal voorin met beide drie verliespunten op de rekening. Dat zijn er vijf minder dan Hasselt, zes op Ougrée en zeven op Charleroi en Malle. De andere zeven clubs lijken de rechtse kolom tot het einde trouw te blijven. 

TERUG