WEDSTRIJD Charleroi Action 21 - Futsal Topsport Antwerpen  6 - 0

DATUM 15-04-2011  21:15

DOELPUNTEN 9’ Dujacquier (1-0), 12’ Harram (1-1), 15’ Ajouaou (1-2), 26’ pen. Zouggaghi (1-3), 28’ Canaris (2-3), 29’ Liliu (3-3), 31’ o.g. Dendane (3-4), 34’ pen. Neukermans (4-4), 34’ 10m. Canaris (5-4), 38’ 10m. Dujacquier (6-4).

VERSLAG In een triest voortijdig eindigend spektakel toonde zich Antwerpen de betere ploeg. Ze liep uit tot 1-3. Action 21 speelde na 5 minuten in de tweede helft alternerend met Tognini en Fossé als vliegende doelman. Met deze tactische aanpak kwam A21 terug op gelijke hoogte. In plaats van 3-4 al uit een 10m. van Zouggaghi werd het bij een botsing tussen Tognini en Dendane toch 3-4. Een minuut later werd een protesterende A21-coach Medina uit de zaal gezet. Eerst Achabar en een halve minuut nadien Bachar konden op 10m. Tognini niet verslaan. Zo verkeken de bezoekers de mogelijkheden om de wedstrijd definitief te beslissen. Na Antwerps handspel binnen het doelgebied zette Neukermans de strafschop om en werd het 4-4.

Er vielen geen “normale” doelpunten meer en de gemoederen raakten steeds meer verhit. Canaris benutte een 10m. (5-4). A21-coach Medina werd opnieuw uit de zaal verwijderd. Bij een volgende tegen Antwerpen gefloten fout zette Dujacquier de 10m. om (6-4). Daarop gingen zowel Dujacquier als Fossé de bezoekende spelers en supporters provoceren. Bij de reactie van de Antwerpse coach en spelers ontstond tumult en verscheen Medina opnieuw op het terrein. Ook “supporters” van beide ploegen liepen het terrein op. De scheidsrechters Deraeve en Favoreel schorsten daarom tijdelijk de wedstrijd en verwezen de ploegen voor een afkoelingsperiode naar de kleedkamers. Na 10 minuten verschenen de scheidsrechters en A21 Charleroi terug op het terrein. Fossé (A21) kreeg een gele kaart. Coach Nieddu (Antwerpen) meldde de scheidsrechters dat het bestuur van Chase Antwerpen om veiligheidsredenen de wedstrijd niet meer wenste te laten hervatten. Met nog 2’37” floot ref Deraeve bij ontbreken van een tegenpartij noodgedwongen een laatste keer.

Zo trachtten wij – wij waren immers geen ooggetuige – aan de hand van de verstrekte gegevens, de feiten chronologisch te reconstrueren. Wat nadien in de gangen van La Garenne nog gebeurde, had met sport helemaal niets te maken. De tweede helft trouwens evenmin. En … er stond slechts de 2de plaats in de eindstand op het spel. De twee teams komen mekaar straks haast met zekerheid in de play-offs nog tweemaal tegen! Hopelijk dan met puur sportieve bedoelingen want die waren vrijdagavond ver zoek.