NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD Real Noorderwijk - ZVK Sahin 05 Hasselt  3 - 8  (2-3)
   
DATUM 16-11-2007  22:00
   
DOELPUNTEN  
   
VERSLAG Pijnlijke eerste nederlaag na spannende wedstrijd

Voor een afgeladen sporthal in Sporta Tongerlo stonden vorige vrijdag de twee enige nog ongeslagen ploegen tegenover elkaar. Het team van trainer Plompen en coach De Haes had zich tijdens de week nog een avondje afgezonderd om rustig met een etentje over de wedstrijd te kunnen praten. De hoop op een stunt tegen de uitgesproken favoriet in onze reeks leefde. Nadat eerst de beloften nipt het onderspit hadden moeten delven met 3 – 5 na een rumoerige wedstrijd was het de beurt aan de grote jongens. Eerst was er een minutenlange studieronde en daarna nam Hasselt het overwicht en scoorde via ouderdomsdeken Muradif Duric (0 – 1). Niet voor lang echter want ook de thuisploeg kwam onder stoom. Troonbeeckx dribbelde zich mooi vrij en legde de 1 – 1 in de netten. Het balletje ging nu mooi over en weer maar opnieuw de bezoekers scoorden eerst. Yazgan zorgde vanuit een bijna onmogelijke hoek voor de nieuwe voorsprong (1 – 2). Maar weer niet voor lang. Trainer Plompen liet zien waarom hij zolang in de nationale ploeg stond. Met een prachtig ver afstandsschot stond de zaal opnieuw in vuur en vlam (2 – 2). De thuisploeg geloofde er nu echt in en ging op zoek naar de voorsprong. Maar zoals zo vaak in het zaalvoetbal leverde een counter een doelpunt op. Semir Duric zette de favoriet weer op voorsprong (2 – 3). Meteen ook de ruststand na een zeer boeiende eerste helft.

Na de pauze ging Noorderwijk uitdrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker en kreeg ook de kansen. Nicolay van dichtbij over, Dams op de paal en Hermans net naast, maar Hasselt scoorde alweer. Een missertje achteraan en Güngör was er als de kippen bij (2 – 4). Dat Hasselt op weg is naar de titel lijkt een feit maar Noorderwijk kan meedoen voor de ereplaatsen. Het prachtige doelpunt van woelwater Tim Wagemans bewees dit even later (3 – 4). Wedstrijd weer helemaal open. De bezoekers kropen in hun schelp en Real ging echt op zoek naar de aansluitingstreffer. De kansen kwamen nu, alleen zaten er bij de thuisploeg een paar op hun tandvlees. En opnieuw was de eerste de beste counter een tegendoelpunt (3 – 5 na het tweede doelpunt van Sigmir Duric). Met nog drie minuten te spelen ging Noorderwijk met een “vliegende” keeper spelen. Te vroeg? Volgens de meeste toeschouwers wel, volgens de sportieve staf niet. In elk geval stond er één minuut later 3 – 8, op het bord. (twee keer Almir Duric en Kodalci). De uitslag was ook het enig niet positieve voor de thuisploeg. Een vol huis, een uitstekende wedstrijd, een bewijs dat dit Noorderwijk bovenaan thuishoort in 2e, enkel een overdreven uitslag. Dit Hasselt is nu al op weg naar de titel, sterke en slimme ploeg, stevig uitgebalanceerd geheel maar met een onbeleefde voorzitter die er in sloeg om ruzie te maken met iedereen die vrijdag in zijn buurt kwam. Met de 2 café-uitbaters, met de terreinafgevaardigde, met de dames aan de inkom, met de secretaris, met de 2 coachen, met de 3e scheidsrechter aan de klok, met de trainer, maar telkens was het natuurlijk de schuld van de “andere”. Op naar volgende week, op naar een overwinning.

Noorderwijk speelde met Nick Vandingenen, Dave Troonbeeckx Kenny Cricard, Andy Hermans, Rudy Plompen, Kim Nicolay, Tom Dams, Tim Wagemans, Nenad Stanic, Tim Schellens, Davy Derboven en Tom ‘t Seyen. 

TERUG