WEDSTRIJD Caffe Pino R.P. Ans - Luchtbal Ekeren '76  6 - 6  (2-1)

DATUM 21-10-2005  21:15

DOELPUNTEN 1-0 Nordin Salmy, 1-1 Roy Michiels, 2-1 Jeffrey Nelis, 2-2 Mustafa Toukouki, 2-3 Zoubair El Bouchtati, 3-3 Hamed Bennassar, 4-3 Oronzo Vescera, 5-3 Hamed Bennassar, 5-4 Mustafa Toukouki, 5-5 Roy Michiels, 6-5 Jeffery Nelis

VERSLAG Waalse scheidsrechtersduo blaast de competitie terug spanning in

Krijnen Keukens Malle dat topschutter Edwin Grunholz wegens familiale omstandigheden moest missen, heeft vrijdagavond zijn eerste punten verloren in en tegen Selis Houthalen. In een zwakke 1ste helft kwam de thuisploeg na 5 minuten op voorsprong via Nordin Salmy. Drie minuten later lukte kapitein Roy Michiels de gelijkmaker voor Krijnen Keukens Malle en enkele minuten later sneuvelde een prachtige actie van diezelfde Roy Michiels op het doelhout. Waar Krijnen Keukens Malle in de laatste minuut van de wedstrijd niet in slaagde, namelijk via een 10-meter van Jamalle El Haoual op voorsprong komen, lukte voor Selis Houthalen wel die net voor affluiten via Jeffrey Nelis op een 2-1 voorsprong kwamen.

Na rust steeg het niveau van de wedstrijd maar was er een hoofdrol weggelegd voor het scheidsrechterlijke duo. In de 23ste minuut kwam Krijnen Keukens Malle op gelijke hoogte via Mustafa Toukouki en 2 minuten later zelfs voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong via Zoubair El Bouchtati. Op dat moment had Malle de wedstrijd in handen maar via een lucky goal van Hamed Bennassar kwam Houthalen weer op gelijke hoogte. Daarna kwam Selis Houthalen opzetten en moest Krijnen Keukens Malle tot 2x rekenen op een schitterende redding van Norbert Laenens. Maar in de 24ste minuut moest het zich toch gewonnen geven op een inzenden van kapitein Oronzo Vescera. Na de zeer licht toegekende tweede gele kaart en dus uitsluiting van Zoubair El Bouchtati, benutte Selis Houthalen de man meer situatie om verder uit te lopen. De 5-3 betekende het 2de doelpunt van de avond voor Hamed Bennassar. Daarop stuwde coach Frank Belmans van Krijnen Keukens Malle zijn ploeg vooruit en vroeg zijn spelers om meer risico’s te nemen. Deze ingreep was succesvol want het resulteerde in de aansluitingstreffer van Mustafa Tokouki en in de 39ste minuut de gelijkmaker van Roy Michiels. Maar net zoals in de 1ste helft, verliep het slot van de 2de helft dramatisch voor de leider in de stand. Op 7 seconden voor het einde van de wedstrijd vonden de scheidsrechters het nodig om ook Raf Govers van Malle met een tweede gele kaart van het veld te sturen. Naast het feit dat beide kaarten zeer discutabel waren, trapte Jeffrey Nelis tot overmaat van ramp de bijhorende vrije trap binnen en die 6-5 bleek de winnende treffer voor Selis Houthalen. Door deze nederlaag belooft de topper tussen Krijnen Keukens Malle - Ans van volgende week vrijdag in Sporthal Berckhoven vuurwerk te gaan geven!