NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD Charleroi Action 21 - Futsal Topsport Antwerpen  6 - 3  (1-2)
   
DATUM 29-05-2009  21:00
   
DOELPUNTEN 4’ Harram (0-1), 6’ Hitou (0-2), 14,’ 29’ en 35’ Liliu (1-2, 2-2 en 3-2), 36’ Achabar (3-3), 36’ Liliu (4-3), 37’ Lucio (5-3) en 38’ Zico (6-3). 
   
VERSLAG De altijd rumoerige sporttempel van La Garenne werd zowaar verdacht stil toen FTS Antwerpen liet zien dat niet – ondanks een reis met een zware hindernis (autocar in panne in Woutersbrakel en met opgroepen Brusselse taxi’s naar Charleroi gevoerd) als een meeloper mocht bestempeld worden. Het begon met een uithaal van Achabar en een lage knal van Bachar. Een minuut later scoorde Harram de 0-1 en geen twee minuten later maakte er Hitou zelfs 0-2 van. A21 regeerde. Liliu kopte naast, een schot van Salazar ging via de lat buiten en Lucio trof ook de deklat. Op het kwartier milderde Liliu met een verrassend afstandsschot (1-2).
Met die gelijke totaalstand (3-3) begon men aan de tweede speelhelft. Verder dan een knal van Harram kwam het opnieuw vlot gestarte Antwerpen niet. Tot Achabar zich counterend doorzette en doelman Mastellari hem enkel fout kon starten. Rood dus maar uit de vrije trap maakten de Sinjoren niets. Ook niet uit de numerieke meerderheid. Die hield niet lang aan want na een onbeduidende fout van Harram op de middenlijn werd hij schromelijk overdreven met rood wandelen gestuurd. Bij die gelijkheid en daarna numerieke meerderheid van Charleroi maakte A21 niets. De jonge Tognini (voor Mastellari) toonde zich geen verzwakking. Het verdwijnen van Harram wel degelijk. De Antwerpse ploeg met een te smalle en vooral te jong en onervaren bank werd nu door het routinerijk Charleroi afgemaakt. Liliu schoot een aflegger van André binnen (2-2) en zette zijn ploeg op weg naar de titel. Het was nu al Charleroi dat de klok sloeg. Een prachtige solo van Lucio, Liliu trof de staak maar counterde met Betinho en scoorde het doelpunt van de doodsteek (3-2). Uit een afgeweken afstandsschot maakte Achabar nog gelijk (3-3) en de vierde treffer van Liliu (4-3) mocht de beste doelman Morant voor zijn rekening nemen. Antwerpen geloofde niet meer in zijn kansen. Het was zichtbaar leeg gewrongen. Bachar kreeg nog de kans van op de tienmeter stip maar schoot recht op een attente Tognini. Het liedje was nu helemaal uit. Via een werkelijk schitterende Lucio en op Lucio’s aangeven langs Zico werd het nog overdreven maar verdiend 6-3 en konden de vele honderden in rood en zwart aan de titelviering beginnen. Het duurde wel even voor LENF- preses Jos Pans midden de uitbundig feestende meute de gebruikelijke trofee van landskampioen kwijt kon. Dit Action 21 Charleroi is absoluut een waardig kampioen. Het blijft de vaandeldrager van het Belgisch futsal. En is ook internationaal een begrip geworden. Al wordt de concurrentie met het jaar sterker. Proficiat! 

TERUG