WEDSTRIJD Action 21 Charleroi - Futsal Kickers Gilly  3 - 1  (2-1)

DATUM 14-05-2004  21:00

DOELPUNTEN 14' Marcelo Almeida (0-1), 17' Salazar (1-1), 20' Vanderlei (2-1), 38' Leandro (3-1).

VERSLAG Kickers Charleroi : Renato Perès (G), Lorent (G), Edilson, Cabo, Kelson, Marcelo Almeida, Wilson, De Alcantara, Zico, Davi Ribeiro, Alex Almeida

Action 21 Charleroi : Cragnaz (G), Erick (G), Salazar, Medina, Vanderlei, Soares, Rosa Lima, Aranha, Jerry, Eder, Leandro, Eli

De terugwedstrijd van de finale van de playoffs beloofd een spannende strijd te worden waarbij Kickers Charleroi vertrekt met 1 doelpuntje voorsprong op de buren, maar Action 21 heeft genoeg aan een nipte overwinning (1-0,2-1,3-2,4-3) met een kleine score door de 4 doelpunten op verplaatsing.

Kickers begint voorzichtig aan de match met een behoudend spelconcept waarbij ze proberen Action 21 te verrassen met een snelle counter. Action 21 probeert van bij het begin vooruit te verdedigen en druk te zetten op Kickers.

De wedstrijd blijft gesloten en er zijn weinig kansen te vermelden op 1 vlotte combinatie besloten door Alex Almeida op de voeten van Erick (5e minuut).
Na mmer dan 10' eindelijk een paar goede kansen voor beide ploegen via Soares (voorlangs), Medina (gestuit door Perès) en op de counter kan Eli nog met een sliding de bal weghalen voor Zico kan besluiten. Kort daarna nog een mooie kans voor Kelson (geblokt door Perès) en Rosa Lima (net naast).

In de 14e minuut rukt Marcelo Almeida op langs de linkerflank, passeert tussen Jerry en Eli door en knalt hard in de linker winkelhaak (0-1). Action 21 moet nu minstens 2 keer scoren en zet nog meer pressing. De Kickers geven echter weinig ruimte weg achteraan en het blijft zoeken tot plots Marcelo Salazar hard uithaalt vanop 15 meter en Perès verrast (1-1).

De wedstrijd blijft net als de score in evenwicht tot plots in de laatste seconden van de eerste helft Leandro uitpakt met een droge knal die eerst nog door Jerry ongelukkig uit het doel wordt geweerd, maar de rebound valt voor de voeten van Vanderlei die geen genade kent (2-1).

In de tweede helft blijft de spanning bij beide ploegen te snijden maar echte goede kansen worden er niet gecreëerd en de keepers laten zicht niet verrassen op verre schoten. Action 21 Charleroi controleert de match op ervaring en de topschutters van Kickers (Kelson en Alex Almeida) zijn niet in hun dagje. Kelson krijgt 2 opgelegde kansen (35') om gelijk te maken en Almeida probeert vanop afstand maar Erick laat zicht verschalken.

Action 21 coach Benatti speelt nu voluit het resultaat en laat zijn sterke verdedigers Salazar, Medina en Leandro veel op het terrein en spitsen Eli en Vanderlei blijven op de bank. Zijn taktiek is 2 minuten voor tijd succesvol want op een counter kapt de grote Leandro zich goed vrij en schiet de beslissende 3-1 hard voorbij Perès.

Kickers zet nu alles op alles en speelt nu met vliegende doelman Davi Ribeiro, maar die mag al snel gaan douchen na handspel buiten het strafschopgebied. Action 21 kan nu de wedstrijd rustig uitspelen en het nieuwe succes reeds vieren.

ACTION 21 CHARLEROI dus kampioen voor de 5e maal op rij maar dit maal hadden ze niet voor overschot tegen de rivaal Kickers, die de kansen op de titel verspeeld hebben in de heenwedstrijd (waar ze 3 maal een voorsprong van 3 doelpunten weggaven).