NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
 UITSLAGEN
BELGIE
update : 21-05-2024
ANTWERPEN
update : 18-05-2024
LIMBURG
update : 18-05-2024
OOST-VLAANDEREN
update : 18-05-2024
 VERSLAG 

WEDSTRIJD ZVC PIBO Bilzen A - Krijnen Malle  3 - 3  (2-2)
DATUM 08-12-2023  21:25
DOELPUNTEN 3' Meunier 1-0, 10' Elias 1-1, 11' Meunier pen. 2-1, 17' Elias 2-2, 24' Meunier pen. 3-2, 28' Elias 3-3 
VERSLAG Geen winnaar in de zespuntenmatch tussen PIBO Belisia en Krijnen Malle. PIBO kwam driemaal op voorsprong, maar dat bleek onvoldoende om de volle buit in Bilzen te houden. De weinig academische partij eindigde op een al bij al terechte 3-3-puntendeling. Tijdens de eerste helft was het overwicht voor een dominanter PIBO, dat – behalve de doelpunten – amper iets weggaf en de mogelijkheden had om een beslissende kloof te slaan. Er zat meer in dan de 2-2-ruststand.

Toen Meunier na de pauze met zijn derde treffer PIBO Belisia opnieuw over de bezoekers bracht, hoopte iedere PIBO’er dat het derde keer, goede keer was, maar helaas. Aan inzet en strijd geen gebrek tijdens een fair duel, maar het ontbrak PIBO aan dreiging en panache om de zege veilig te stellen. De bezoekers lieten zich gelden, toonden veerkracht en doelman Lambeets moest enkele keren aan de bak. Na de 3-3 leek de angst om te verliezen er geleidelijk in te sluipen bij PIBO.

Niet geheel onlogisch, want PIBO Belisia wilde zich – na de vermijdbare nederlagen tegen Hoboken en Visé, waar het verzuimde een comfortabele voorsprong in de middenmoot uit te bouwen – niet de derde keer de kaas van het brood laten eten. In die context hoeft het gelijkspel van vrijdagavond niet verkeerd te zijn. De woorden van de door HBvL geïnterviewde Simon Lambeets vatten het juist samen. “Natuurlijk konden en wilden we winnen, maar op het einde moet je ook blij zijn dat je deze match – waar iedereen veel van verwachtte – niet verliest. We moeten rustig blijven. We houden Malle en Moeskroen op respectievelijk drie en vijf punten. Vorig seizoen stonden we in deze fase stijf laatste met één punt. En wie weet kunnen we tussen Kerstmis en Nieuwjaar nog stunten tegen Hasselt?”