ANTWERPEN
OOST-VLAANDEREN

WEDSTRIJD Real Elmos Herentals - La Squadra Mouscron  6 - 3  (2-3)
DATUM 27-10-2023  21:30
DOELPUNTEN 1' Simoens 0-1, 2' Simoens 0-2, 10' Caballero Orejuela 1-2, 11' Simoens 1-3, 16' Ludgero Carvalho Pino Lopes 2-3, 29' Dahmani 3-3, 33' Fernandes Moreno 4-3, 36' Ludgero Carvalho Pino Lopes 5-3, 39' Smets 6-3
VERSLAG Na de knappe partij tegen Antwerpen vorige week ging Real Elmos op zoek naar de volle buit. Om bovenaan mee te blijven draaien moeten de volgende weken telkens drie punten gepakt worden. Tegenstander was Moeskroen, op de laatste plaats maar met slechts vier punten minder dan de Elmos boys. De Henegouwers verloren vorige week tegen kampioen Anderlecht met slechts twee doelpunten verschil en aan het begin van het seizoen werd Antwerpen naar huis gestuurd met maar liefst 6 – 2. Toch opletten geblazen, Nacho was niet helemaal fit met een rug kwetsuur maar ging toch van start, Bilal Bouri niet, hij was geel geschorst en zat in de tribune. De bezoekers gingen uitstekend van start, na twee minuten stonden ze al nul tegen twee. Telkens was Simoens de doelpuntenmaker. De thuisploeg was van slag, het ging allemaal veel te traag. Nacho Caballero zorgde na 10 minuten voor de aansluitingstreffer maar de bezoekers waren gewoon beter, sneller, alerter. Opnieuw Simoens voor de 1 – 3, één minuut later. Lopes bracht zijn team net voor de pauze op 2 – 3 maar de voorsprong voor de bezoekers aan de rust was meer dan verdiend. De eerste helft van Herentals was totaal niet van het spektakel van vorige wedstrijd. Coaches T1 en T2, de tweeling Van Bael hadden werk aan de winkel.

En vanaf de start van de tweede helft zagen we een heel ander Herentals. Dahmani voor de 3 – 3, negen minuten waren we ondertussen bezig in de tweede helft. Nu was het hek van de dam, Fernandes Moreno, met de 4 - 3, eindelijk een voorsprong. Drie minuten later, Pino Lopes met zijn tweede van de avond, 5 – 3. Nog vier minuten op de klok en de bezoekers met een vliegende doelman. Toch wel wat ongerustheid in de thuisdefensie. Die verdween pas toen Nathan Smets in de laatste minuut voor de verlossende 6 – 3 zorgde. Zijn zesde doelpunt al van het nog jonge seizoen. Het vat bij de bezoekers was af en de overwinning voor Herentals binnen. Een denderende tweede helft zorgde voor sfeer en drie punten. Volgende week is er bekervoetbal maar de Elmos boys zijn vrij, één week later komt Hoboken Ster langs, ook dan worden er drie punten verwacht.