NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
 UITSLAGEN
BELGIE
update : 13-06-2024
ANTWERPEN
update : 13-06-2024
LIMBURG
update : 13-06-2024
OOST-VLAANDEREN
update : 13-06-2024
 VERSLAG 

WEDSTRIJD Real Elmos Herentals - Futsal Topsport Antwerpen  6 - 6  (3-2)
DATUM 20-10-2023  21:30
DOELPUNTEN 5' Sababti 0-1, 9' Amheye 1-1, 10' Ettalaki 1-2, 15' Smets 2-2, 19' Ludgero Carvalho Pino Lopes 3-2, 22' Zouggaghi 3-3, 23' Zakaria Haid El Assiri 3-4, 25' El Fakiri 3-5, 27' Bouri B. 4-5, 31' Amheye 5-5, 35' Dahmani 6-5, 37' Ettalaki 6-6 
VERSLAG Na de clash in Anderlecht waren alle spelers enkele dagen vrij, tijd voor de nationale ploeg en de familie. Veel tijd om de batterijen op te laden was er echter niet want al snel volgde een tweede topper rij voor de thuisploeg met het bezoek van FTA. En er was veel volk naar de Sport Vlaanderen Arena gekomen. De twee ploegen kennen elkaar goed, vorig seizoen verloren de Antwerpenaren zelfs twee keer zwaar van Herentals, uit en thuis. Beide ploegen konden het zich eigenlijk niet permitteren om te verliezen. Herentals kon uiteraard niet rekenen op de langdurig gekwetste Juanillo, die werd vrijdag trouwens geopereerd in het bekende Herentalse ziekenhuis aan zijn kruisbanden. En de schrik zat er bij beide ploegen toch wel in aan het begin van de wedstrijd. Licht veldoverwicht voor de bezoekers zonder echt gevaarlijk te zijn. Toch waren het de mannen van coach Bachar die voor 0 – 1 zorgden via een mooi doelpunt van Sababti, nog steeds onvervangbaar. Lang duurde de voorsprong niet want Herentals kwam op toerental. De jonge Nederlander Faical Amheye, nog maar 21, zorgde voor de gelijkmaker. De sporthal voor het eerst in vuur en vlam. Maar Antwerpen kwam opnieuw op voorsprong na een knappe actie die door international Ettalaki werd afgewerkt. De 1 – 2 halverwege de eerste helft was niet helemaal onverdiend. Maar dan kwam de thuisploeg pas echt onder stoom. Nathan Smets, al enkele weken sterk bezig, bracht zijn team op gelijke hoogte (2 – 2) en net voor de pauze werd het zelfs 3 – 2 na een mooie actie van Dahmani, keihard schot op doel en Ludgero Lopes die hem binnenkopt. Met die stand gingen we rusten.
Maar het sterke einde van de eerste helft kende geen vervolg na de pauze. De thuisploeg was niet wakker en de bezoekers met twee doelpunten op evenveel minuten 3 – 4 via Zouggaghi en El Assiri. En even later nog een cadeautje van de ref en zowaar 3 – 5 via Fakiri, een andere Futsal Rode Duivel. Maar aan inzet ontbreekt het dit jaar niet bij de Elmos boys, als het moeilijk is worden de mouwen opgestroopt. Bilal Bouri, nog altijd niet 100% fit, met een ver schot in de rechterbenedenhoek en 4 – 5. En dan moest het mooiste doelpunt van de avond nog vallen, de jonge held Faical met een enig mooie actie op links, iedereen in de wind gezet en hoog in de touwen 5 – 5. Iedereen recht op de banken en alle Realsupporters voelden het, erop en erover. En inderdaad, een knappe aanval werd door Issam Dahmani perfect afgewerkt 6 – 5, de overwinning lonkte, Antwerpen hing in de touwen. De thuisploeg mistte drie open kansen op een rij, de bezoekers deden dat niet en Ettalaki zorgde onverwacht voor de 6 – 6. Herentals zette nog alles op alles voor dat ene doelpuntje maar zover kwam het niet. Na een knappe en spannende wedsstrijd werden de punten gedeeld. De ontgoocheling was het grootst bij de thuisploeg maar de supporters hadden genoten en de coaches konden met de uitslag leven.