NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
 UITSLAGEN
BELGIE
update : 18-05-2024
ANTWERPEN
update : 18-05-2024
LIMBURG
update : 18-05-2024
OOST-VLAANDEREN
update : 18-05-2024
 VERSLAG 

WEDSTRIJD Real Elmos Herentals - ZVK Eisden-Dorp A  5 - 5  (2-1)
DATUM 16-02-2024  21:30
DOELPUNTEN 2' Garrido 1-0, 16' Ludgero Carvalho Pino Lopes 2-0, 19' Vrancken 2-1, 25' Ludgero Carvalho Pino Lopes 3-1, 27' Punzo 3-2, 30' Ludgero Carvalho Pino Lopes 4-2, 32' Paulus 4-3, 33' Janssen 4-4, 38' Paulus 4-5, 40' Dahmani 5-5 
VERSLAG Dat het duel tussen Real Elmos Herentals en het Limburgse ZVK Eisden-dorp geen lachertje zou worden was vooraf al geweten. Hoewel er tussen beide ploegen een uitstekende verstandhouding is, maar beide teams zijn niet aan hun beste seizoen bezig. Voor het eerst in tien jaar moet de thuisploeg zelfs knokken voor het behoud en dan neemt de spanning alleen maar toe. Herentals was op één na compleet, het moet immers verder voor de rest van het seizoen zonder zijn sympathieke Spaanse kapitein. Nacho, voluit Caballero Orejuela Ignacio zat in de buurt van zijn medespelers. Na zijn zware operatie, zeven kilo lichter, maar optimistisch zoals iedereen hem kent. Hij kijkt al uit naar volgend seizoen. Via Franco Garrido en André Cesar Dias Da Costa op assist van Ludgero klom de thuisploeg gezwind naar 2 – 0 voorsprong en had de wedstrijd helemaal onder controle, achteraan werd niets weggegeven, vooraan waren er kansjes. Maar de eerste echt gevaarlijke tegenstoot van Eisden was wel prijs. Een mooi uitgespeelde aanval van de bezoekers en Kobe Vrancken, jaja de ex Real Elmos speler zorgde enig mooi voor een 2 - 1 tussenstand. Hoogstaand was het spel zeker niet maar qua spanning was het wel om duimen en vingers af te likken. Met deze ruststand kon het nog alle kanten uit.

Ludgero Antonio Lopes Pino Carvalho zorgde voor een 3 - 1 stand na een aanval die door Dahmani werd opgezet. Maar de bezoekers kropen via Vincenzo Punzo terug naderbij 3 - 2. Ludgero alweer hij, met zijn zeventiende al dit seizoen, diepte het kloofje naar 4 - 2 en de thuisploeg leek op weg naar de o zo gewenste overwinning. Maar de bezoekers reageerden via een sterk spelende ex-Rode Duivel Joren Paulus 4 – 3. Het bleef ontzettend spannend en Par Janssen zorgde met een frommel goal in het geharrewar voor de 4 - 4. Spanning ten top, zeker toen net voor het einde de bezoekers nog een volledig onterechte strafschop kregen voor vermeend handspel. Joren Paulus samen met ex-prof Lens Annab de uitblinker bij de bezoekers trapte de penalty hoog in de touwen binnen, 4 – 5 op minder dan twee minuten van het einde een bezoekende voorsprong. De nederlaag van Real Elmos leek onafwendbaar maar Issam Dahmani zorgde in de allerlaatste seconde toch nog voor gerechtigheid 5 – 5. Een eindstand die vooral een ontgoocheling mag genoemd worden voor de thuisploeg. Want net als het puntje in Malle, hier schiet niemand iets mee op. Weinig tijd om bij stil te staan want maandag moet Herentals naar Charleroi voor de kwartfinale in de Belgische beker. Woensdag wacht het thuisduel met de nummer twee in de stand, Los Leones Hasselt en vrijdag komt de ongeslagen leider Sporting Anderlecht Futsal op bezoek. Vier wedstrijden op acht dagen, wie verzint het?