ANTWERPEN
OOST-VLAANDEREN

WEDSTRIJD F.U. Los Leones Hasselt A - ZVC PIBO Bilzen A  8 - 2  (5-1)
DATUM 29-12-2023  21:30
DOELPUNTEN 3' Vanderheyden 1-0, 5' Leysen 2-0, 15' Vanderheyden 3-0, 16' Aabbou 4-0, 16' Sleypen 4-1, 19' Leysen 5-1, 24' Vanderheyden 6-1, 31' Leysen 7-1, 38' Lauwers 7-2, 38' Vanderheyden 8-2
VERSLAG De laatste wedstrijd van 2023 werd er één om snel te vergeten: een op alle vlakken ondermaats PIBO Belisia kreeg van een veel beter FULL Hasselt een draai om de oren en verloor kansloos met 8-2. Een derby als inhaalwedstrijd in een voetballoze periode tussen kerst en nieuw: de ideale timing om het overgrote deel van zaalvoetbalminnend Limburg naar Hasselt te laten afzakken, sporthal Alverberg was zeer goed gevuld.

Helaas inspireerde het vele volk PIBO niet tot een goed wedstrijdbegin. Na anderhalve minuut had de thuisploeg al tweemaal het doelkader geraakt en niet veel later werden de 1-0 en 2-0 in cadeauverpakking weggegeven. Een gretig Hasselt hoefde niet eens het gaspedaal in te duwen om naar 4-0 uit te lopen. PIBO Belisia stelde er niets tegenover: de kwaliteit aan de bal was pover, maar het ontbrak vooral aan vuur en scherpte om het Hasselt in een echte derby moeilijk te maken. Gangmaker Dochez voelde zich tijdens de opwarming al (zeer) ellendig, probeerde het nog even, maar stond dermate wankel op zijn benen, dat hij het – tegen zijn natuur – slechts enkele minuten kon volhouden.

Na de pauze kwam PIBO’s aanvoerder niet meer tussen de lijnen. Sleypen zorgde op vrije trap voor 4-1 en voor de pauze volgde nog de 5-1. De tweede helft was een maat voor niets: Hasselt diepte de score uit, Lauwers zorgde tussendoor voor de 7-2.