NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
 UITSLAGEN
BELGIE
update : 02-02-2023
ANTWERPEN
update : 02-02-2023
LIMBURG
update : 02-02-2023
OOST-VLAANDEREN
update : 02-02-2023
 VERSLAG 

WEDSTRIJD F.U. Los Leones Hasselt A - ZVC Pibo Bilzen A  5 - 3  (2-1)
DATUM 25-11-2022  22:15
DOELPUNTEN 3' Vanderheyden 1-0, 7' El Ghaadaoui 2-0, 11' Amajoud 2-1, 22' Dochez 2-2, 37' El Ghaadaoui 3-2, 39' Gerrits 3-3, 39' Kaddouri 4-3, 40' Halim 5-3 
VERSLAG Tonnen strijd, een YouTube-goal van El Ghaadaoui en een belachelijk spannende slotminuut. De derby tussen Hasselt en nieuwkomer Belisia loste de verwachtingen helemaal in. Uiteindelijk besliste Hasseltkapitein Ilias Kaddouri de match met zijn houten rechterbeen: 5-3. Een relaas in vijf sleutelmomenten.

Wereldgoal van El Ghaadaoui

Vanderheyden breekt vanop afstand de blitzstart van PIBO. Na acht minuten verdubbelt El Ghaadaoui de score met een waar circusnummer: 2-0. Een harde inspeelpass van Kaddouri geeft de Antwerpenaar zoveel effect mee met buitenkant voet dat hij over doelman Lambeets in het lege doel wentelt. YouTube zal ervan smullen. “Ik moest dit proberen”, knipoogde Abdelhak. “Het was de enige mogelijkheid. Vaak zal het mislukken, zoals in de tweede helft, maar nu lukte het.”

Twee keer Motmans aan tweede paal

De imponerende Amajoud scoort snel de aansluiter voor PIBO, dat Afkir, El Mansouri en Vanhove moet missen. De gelijkmaker valt pas begin tweede helft. Te laat, vindt coach Carmelo Nieddu. “We verdienden niet achter te staan aan de rust én ook niet te verliezen”, zei hij. “We hadden voldoende kansen om hen dood te doen. Ik denk bijvoorbeeld aan Stef Motmans, die twee keer vrijkomt aan de tweede paal. Maar ik kan hem niks kwalijk nemen. Net als onze doelman Simon Lambeets. Die keept een sterk seizoen, maar vandaag was hij ongelukkig bij drie tegengoals.”

De steal van Amajoud

In deel twee monopoliseert FULL het leer. PIBO wijkt en gooit lijf en leden ervoor. Tot de thuisploeg alles op een hoopje speelt met opnieuw El Ghaadaoui als eindstation: 3-2 “Met nog drie minuten te gaan zag het er goed uit, want net zoals bijna de hele tweede helft creëerden ze met vliegende keeper geen gevaar”, analyseerde Petros Papanicolaou. Tot… Kenneth Vanderheyden zich bij het ingaan van de laatste minuut verslikt in een dribbel. Amajoud stealt, Gerrits volgt gevat. 3-3, met nog 51 seconden op de klok. “Dan denk je dat het weer zal foutlopen”, bekent Pee. “Maar gelukkig gingen onze kopjes snel omhoog. Na veel tegenslag, viel de medaille eens aan onze kant.”

Het rechterbeen van Kaddouri

Effectief, het kon nog zotter. 17 seconden na de 3-3 ramde kapitein Ilias Kaddouri alsnog de 4-3 tegen de touwen. Nota bene met zijn rechterbeen, dat hij dus normaal alleen gebruikt om niet om te vallen. Hier had PIBO-doelman Lambeets wel moeten bijzitten. “Sleypen schermde het midden goed af, dus passeerde ik hem langs de lijn. Het was een scherpe hoek, maar ik ben blij dat ik toch trapte met mijn rechter. (lacht) Een derby, veel volk en VIPS, onze situatie, het matchverloop... Logisch die ontlading. We hadden dit echt nodig! Zelf kan ik niet meevieren, want ik moet om 3 uur al aan het werk als postbode.”

Handje van Vrancken

Hasseltdoelman Dries Vrancken stak 17 seconden voor tijd nog een handje voor de gelijkmaker van ex-ploegmaat Sven Sleypen. Halim veroordeelde PIBO vervolgens met de 5-3 - vanop eigen helft - tot een zevende nederlaag in acht duels. “Zuur, want we spelen een hele goeie match”, vond de Antwerpse ouderdomsdeken Nordin Amajoud (34), die een voet had in de drie bezoekende goals. “Details beslissen de match in ons nadeel. Maar ik zie voldoende kwaliteit en drive. Dat heb ik net ook in de kleedkamer gezegd. We moeten zeker niet wanhopen. Op deze manier gaan we ons redden.”