LIMBURG
OOST-VLAANDEREN

WEDSTRIJD Real Elmos Herentals - Celtic FD Development Visé A  3 - 7  (2-2)
DATUM 01-12-2023  21:30
DOELPUNTEN 6' Mbazoa 0-1, 14' Ludgero Carvalho Pino Lopes 1-1, 14' Ouaddouh A. 1-2, 18' Bouri B. 2-2, 28' Anik 2-3, 32' Bouri B. 3-3, 35' Hachad 3-4, 39' Ouaddouh A. 3-5, 40' Own-Goal 3-6, 40' Ouaddouh I. 3-7
VERSLAG De “kaartenmatch” van vorige week op Bilzen woog heel zwaar op de thuisploeg. De bekendste scheidsrechter van België, je weet wel, die van het “Broek af accident” vorig jaar had overvloedig getoond wie den baas was. Liefst negen kaarten kregen de Herentalsenaren in die wedstrijd in een nochtans sportieve match. De tegenstander geen enkele, raar. Al bij de handshake in de coulissen toonde de scheids een eerste keer geel, het groen lachen kon beginnen. Wie de match niet gezien heeft, gelooft het niet. Hierdoor heel zwaar geteisterd door de afwezigheid van maar liefst 4 geschorste titularissen én de T1 wist de thuisploeg van bij de aftrap dat het een bijzonder zware opdracht zou worden. Tegenstrever Visé, vorig jaar nog kampioen in 2e had evenveel punten als Real en daar waren ze als nieuwkomer heel tevreden mee, de thuisploeg had op veel meer punten gerekend. Terug naar de wedstrijd van vrijdag, de bezoekers, nochtans ook niet overtuigend klommen na zes minuten via Julien Mbazoa 0 - 1 voor maar via Ludgero kwam de thuisploeg opnieuw langszij 1 - 1, zijn elfde van het seizoen ondertussen toch al. Ouaddouh Aboubakr maakte er echter nog in dezelfde minuut 1 – 2 van. In minuut 18 zorgde Bilal Bouri voor een 2 - 2 ruststand.

In een weinig hoogstaande wedstrijd klommen de bezoekers halfweg de tweede helft via Anik Aiyoub 2 - 3 voor maar opnieuw zorgde Bilal Bouri voor evenwicht 3 - 3. Goed nieuws voor de jongste Bouri die dit seizoen met kleine kwetsuren kampt. Hopelijk is het ergste voorbij voor hem. Spannend was het wel maar mooi voetbal neen dat zeker niet. Bij de thuisploeg leken de beste pijlen verschoten want de bezoekers klommen aan het eind van de wedstrijd van 3 - 4 naar zelfs 3 - 7. Een pijnlijke thuisnederlaag die heel hard aankwam maar Real Elmos Herentals was vrijdag duidelijk te weinig gewapend voor een overwinning. Volgende week komt de Sint, misschien heeft die wel iets lekkers voor de Herentalsenaren. De nieuwe trainer is op komst, nog even geduld, maar die staat voor een zeer zware opgave. Het is niet anders.