LIMBURG
OOST-VLAANDEREN

WEDSTRIJD ZVK Eisden-Dorp A - Real Elmos Herentals  3 - 4  (3-2)
DATUM 22-09-2023  21:30
DOELPUNTEN 10' Wang 1-0, 14' Peulen 2-0, 17' Smets 2-1, 18' Paulus 3-1, 19' Ludgero Carvalho Pino Lopes 3-2, 23' Dahmani 3-3, 32' Garrido 3-4
VERSLAG Na een competitieloze week stond Real weer op volle sterkte aan de aftrap in Eisden. Bilal Bouri was terug uit blessure en nieuwe aanwinst Osvaldo trok voor het eerst ons blauw-witte shirt aan. De Elmos boys begonnen sterk aan de wedstrijd en hadden meteen het overwicht. Scoren lukte echter niet. Pech en een uitstekende keepende thuis doelman zaten daar voor veel tussen. Eisden daarentegen was niet gevaarlijk, maar kwam na tien minuten wel op voorsprong. Een slecht uitgespeelde hoekschop van Real Elmos en een snelle counter zorgen voor de 1-0. Drie minuten later kwam Eisden zelfs op 2-0, na quasi exact dezelfde situatie. De blauw-witten toonden wel weerbaarheid. Onze supporters werden, net als in Hasselt, opnieuw getrakteerd op een sterk staaltje vechtlust. Dat leverde twee minuten voor de pauze de verdiende aansluitingstreffer op. Dribbelkont Nathan Smets was de afwerker van dienst. Nog in dezelfde minuut was alles echter te herdoen. Hoekschop Eisden en een geweldige knal in één tijd van Paulus zorgde voor 3-1. Het moet gezegd; Fantastisch doelpunt, onhoudbaar voor de opnieuw zeer attent keepende Hula. We leken met die stand de rust in te gaan. Maar daar dacht Ludgero op slag van rust toch anders over. Ook hier lag een hoekschop weer aan de basis. Deze keer werd die wel goed uitgespeeld en een strakke schuiver in de benedenhoek bracht onze Elmos Boys 20 seconden voor rust opnieuw in het spoor van Eisden, 3-2.

Na de koffie probeerde Herentals Eisden meteen naar de keel te grijpen. Kansen volgden elkaar de eerste drie minuten snel op. Mét resultaat, want Dahmani (wie anders) zorgde na een mooie combinatie voor de meer dan de verdiende gelijkmaker. Eisden kwam nadien meer in het spel en was enkele keren dichtbij de 4-3. Hula bevestigde opnieuw zijn kunnen! Real was echter niet onder de indruk en bleef geduldig bouwen, al was het geen sinecure om de doelman van Eisden te verschalken. Zeven minuten voor het einde gebeurde het dan toch. Hula met een verre uitgooi naar Ludgero, die met een geniale kopbal zijn ploegmaat centraal alleen voor het doel bracht. Een welgerichte trap in één tijd van Argentijn Franco zorgde voor de 3-4. Eindelijk op voorsprong! Eisden probeerde nog en kwam één keer dichtbij de gelijkmaker. Maar de vechtlust en ervaring van Herentals verhinderden dat Eisden ook effectief naast zij kwam. Eerste overwinning van het seizoen!! En niet meer dan verdiend! Na een turbulente periode, met ook nog het uitvallen van Juanillo (kruisbandscheur), is dit een enorme opsteker! Interim T1 Van Bael blijft zo ongeslagen in eerste divisie.