NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD FS Gelko Hasselt - Futsal Topsport Antwerpen  7 - 2  (2-1)
   
DATUM 25-11-2016  21:15
   
DOELPUNTEN 2' Adnane 1-0, 4' Nesen 1-1, 6' Lolo Jarque 2-1, 33' own-goal 3-1, 34' Lolo Jarque 4-1, 35' Adnane 5-1, 36' Adnane 6-1, 38' Achahbar 6-2, 40' Galan Carsi 10m 7-2 
   
VERSLAG De Antwerpenaren startte goed aan de wedstrijd en er werd meteen door beide ploegen snel en aanvallend spel geleverd, futsal van een zeer hoog niveau en kansen voor beide teams. Hasselt opende de score na 2 min., Antwerpen verdedigde moeizaam op een Hasseltse hoekschop en kregen de bal tot 3x toe niet weg gewerkt, waarvan de limburgers optimaal profiteerde, 1-0. Dadelijk het antwoord hierop door de sinjoren, Nesen, super snel door de ganse Hasseltse defensie en na 4 min de gelijkmaker, 1-1. 2 min. later, nieuwe aanval Hasselt, wederom zeer zwak verdedigen van de Antwerpenaren, en zeer mooie Limburgse afwerking, 2-1 na 6 min. Toen was het moment aangebroken voor de come back na een 7 maand lange revalidatie van Yassine Achahbar, dit na 8 min. Het spel bleef een hoog tempo en niveau aanhouden, kansen voor beide teams, waarbij het spel van Hasselt toch net dat iets scherper en sterker in de duels was en Antwerpen voor doel onmondig bleef met de opgelegde kansen. Zo vatte beide teams de rust aan met een 2-1 tussenstand.

De 2e helft werd aangevat met de zelfde intenties, Antwerpen probeerde op zoek te gaan naar de gelijkmaker en Hasselt bleef ook hun hoog niveau aanhouden, lange tijd in de 2e periode was het middenveld spel wat schaarse kansen opleverde, waarvan de betere voor de Limburgers. Na een onderschepte aanval van FT Antwerpen, een pijl snelle counter van Gelko Hasselt en de 3-1 stond na 13 min. op het bord. Dit was voor de sinjoren een mentaal breekpunt want plots alle ruimte voor de Limburgers en in nauwelijks 3 min. stond er een 6-1 voorsprong op het bord, 4-1 na 14 min., 5-1 na 15 min en 6-1 na 16 min. De Antwerpse veer was helemaal gebroken en lagen K.O. in de touwen. Van een wedstrijd was er toen helemaal geen spraken meer, teveel Antwerpse jongens bleven onder niveau, Yassine Achahbar kon nog milderen en scoren bij zijn terug keer, 6-2 na 18 min. en Gelko Hasselt legde via een 10m vrije trap in de laatste 5 sec. de eindstand op het bord van 7-2.

Een verdiende Limburgse overwinning en voor de sinjoren veel oplapwerk door de sportieve staff met het oog op de moeilijke wedstrijd van volgende week vrijdag, de naar gewoonte op het scherp van de snee gespeelde streek derby tegen Real Noorderwijk. 

TERUG